Astro

Tedenski horoskop: pred nami je teden napačnih odločitev

Bern Jurečič
5. 8. 2018, 17.38
Posodobljeno: 5. 8. 2018, 17.40
Deli članek:

Zadnji letošnji mrk, tokrat sončni, se bo zgodil v znamenju Leva, a na naše kraje bržčas ne bo imel velikega vpliva.

Dreamstime

Kot delni mrk bo namreč viden v arktičnem predelu, v Skandinaviji ter na jugu do Kazahstana in Kitajske. Za nekatere rojene okrog 11. v avgustu in februarju, pa tudi v novembru in maju, se bo izkazal za vplivnega, a le če imajo tudi v horoskopu nakazano, da bi se to lahko zgodilo. Ta teden se retrogradno obrne Uran in bo tako že polovica planetov retrogradnih – kar pet. Povezavi, ki bosta poleg tega še najbolj zaznamovali teden, ki se odpira pred nami, sta kvadrata Sonca in Merkurja z Jupitrom, kar kake nesreče sicer ne prinaša, precej nelagodja pač, pa tudi kak napad lahkomiselnosti, ignoriranja, vzvišenosti, napačnih (predvsem premalo premišljenih ali prelahkih) odločitev ali spregledov. Druge povezave bodo v tem tednu (bolj na začetku kot kasneje) poskrbele, da bomo marsikaj lahko naredili po svoji volji in okusu ter tudi uspeli.

Horoskop za teden od 6. do 13. 8. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se med vračanjem nazaj približuje Kozorogu, kjer se počuti dobro, in tudi vi boste lažje dosegali cilje kot v zadnjem času, ko je bil najprej blokiran s strani Urana, potem pa se je še znašel v nekaj neprijetnih povezavah. Pritiski od zgoraj ne pojenjajo, najbolje za vas bi bilo, če ne bi delali napak; tako bi namreč druge prepričali, da je zelo dobro, da ste v ekipi. V ljubezni nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Ne glejte skozi prste, sploh pa ne mešajte ljubezni in denarja.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vse delate s hitrico, obilo energije in intenzivno, zelo si želite, da nič ne bi ostalo napol narejeno, in zdi se vam, da boste nekaj zamudili. Ko se bo na naslednji ponedeljek Mars prestavil v Kozoroga, bo napetosti naenkrat manj in lažje boste načrtovali korake. Brez pogovorov in popuščanja vseh vpletenih strani se ne bo izšlo. Neka avtoriteta bo hotela uveljaviti svoje, govor bo o starih časih in praksi ter o družinskih vrednotah.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Tako kot prvi letošnji mrk se bo tudi zadnji pri vas zgodil v polju odnosov, komunikacije in sorodnikov. Kot bi nameraval dokončati nekaj, kar je bilo začetega že januarja. Sicer pa imate za opraviti veliko stvari, a tudi ovir ne bo manjkalo. Precej se bo treba ozirati na druge. Zna biti, da boste nekoga spoznali s popolnoma drugačne strani od tiste, ki jo imate shranjeno v mislih. V ljubezni se boste zadovoljili z malim. Čas je tudi za razgovor o kakem problemu, ne čakajte s tem.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Napetosti med Marsom in Uranom bodo še ta teden zelo velike, pri vas se to lahko pokaže v kakem prijateljstvu ali pa na živcih, ki bodo vedno bolj napeti. Kar zadeva finance, je čas načeloma dober, a le za tiste med raki, ki se obvladajo in imajo dovolj discipline za ustavitev konjev, če kaj kaže narobe. Pamet v roke, pa vam ne bo hudega. V ljubezni se boste sprijaznili z nekoliko manj lepo vizijo, ker se bo izkazala za varno. Počasi boste vse bolj zadovoljni z njo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Energije imate zadosti, okoliščine so tudi kar prave, le nekako ne gre vse skupaj, kot ste mislili, da bo šlo. Retrogradni Merkur v vašem znamenju pač ne predvideva nekega velika napredka, raje kot to bodo zadeve šle ali počasi ali pa v obliki teka čez ovire. Potrebe po prilagajanju novim okoliščinam so velike, kar vam nikoli ni bilo kaj prida všeč. Toda za zdaj še ne morete udariti z vso silo in morda to tudi ne bi bilo dobro, dosegli bi lahko nasproten učinek.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjevo gibanje nazaj vas pripravlja na študij, razmislek, morda na kako lobiranje, delovanje iz ozadja, kajti »naravnost k cilju« ta čas ni najboljša taktika za vas. Mrk tam v bližini bo prinesel razumevanje nečesa kar brez analize, samo posvetilo se vam bo ... Sicer pa vam bo všeč, kako trenutno obvladujete položaj, še posebej zaradi potrditev, ki jih prejemate naravnost ali pa posredno. Morebitnih problemov se boste lotili zelo previdno in počasi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Okoli vas bo krožilo na stotine novic, ki vam ne bodo dale miru ne spanca. Umaknite se s prepiha in dovolite, da se prah poleže, ter se odločajte šele potem. V ljubezni boste precej bolj odločni in zahtevni kot navadno, celo na rob prepira se boste spravili. S preudarnim denarnim poslovanjem se boste izognili težavam, čemu se bo treba tudi odpovedati, predvsem v zvezi z ljudmi okoli vas, ki ne skrivajo pričakovanj.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Nekaj bo videti prelahko, da bi bilo res, in k sreči imate na svoji strani močno intuicijo, ki vas bo opozorila, če bo treba. V poslih in službi se zadeve ne razvijajo naprej, ampak nazaj, pričakovanja bodo ob tem vse večja, razkorak pa tudi. Vse boste hoteli imeti pod nadzorom, saj je zelo verjetno, da se bodo stvari ali razpršile ali pa nakopičile prek meja. V ljubezni lepši dnevi in predstave, a kake trdnejše povezave za zdaj ni videti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Pri poslih in v službi bodo stvari dovolj pod nadzorom oziroma bodo tekle rutinsko, tako da se boste lahko posvetili drugim področjem, za katera navadno morda nimate časa. S financami bo šlo bolj počasi ali pa na trdo, rojeni okrog 15. naj močno pazijo pri vsakem izdatku ali investiciji, zelo se lahko zalomi. Ta teden je dober za polnjenje baterij in posvečanje pozornosti vsem tistim, ki skrbijo za vas in vam lepšajo življenje. Ukvarjajte se raje s seboj in spremenite načrte.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Venera prehaja v vaše polje službe in uspehov, kar bi moralo biti načeloma zelo ugodno. Pa ne bo, Saturn dela težave in prinaša ovire. Bodite pazljivi pri ravnanju z denarjem, investicije in krediti naj raje malo počakajo. Marsova naveza z Uranom lahko spodbudi prehitro potezo, lahko bi jo dolgo obžalovali. V ljubezni vas čaka kak teden spremenljivega vetra, a z nekaj pameti obeh strani, predvsem v »tistih drugih« trenutkih vas bo obvarovalo slabe volje in problemov.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Jupiter obeta, da se lahko lotite česarkoli, pa vam bo uspelo, a tako dobro ne bo, njegove povezave niso niti najmanj prijetne. Nesreče sicer ne prinašajo, kisel okus v ustih pa vsekakor, saj kaj ne bo šlo tako, kot bi lahko šlo, take stvari pa vas vodnarje, ljudi idej, spravljajo s tira. Torej se ne zaletavajte, ampak kak korak raje premislite dvakrat kot enkrat, pa bo. Rojeni okrog 10. februarja pazite na živce, precej napeti bodo ta teden. Se je nakopičilo preveč tega?

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ideje in pričakovanja bodo ta teden tolikšni, da vam kaže osvojiti ves svet, še posebej z nekaj optimizma in navdušenja. Najbolje bi bilo, če bi se povezali z drugimi ali malo pobrskali za informacijami, morda vam uspe zmanjšati napetost. Tokratni mrk se bo zgodil v vaši šesti astrološki hiši, kar pomeni, da si naredite malo več reda, pospravite tako po omarah kot po glavi, zmečite odvečne stvari stran! Finance bi morale iti ta teden dobro, če ne boste prehitro v potezah.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 13°25 do 20°08 Leva.

Merkur bo šel ta teden počasi retrogradno in prišel od 18°56 do 13°40 Leva.  

Venera bo prišla od 28°54 Device do 5°88 Tehtnice, v katero bo vstopila 7. 8.

Mars bo retrogradno prišel od 1°34 do natančno 0°01 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden počasi od 14°21 do 14°57 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 3°18 do 3°01 Kozoroga.

Uran se bo ta teden ustavil na poti (na 2°33 Bika) in se obrnil retrogradno.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°55 do 15°45 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°26 do 19°17 Kozoroga.

Luna bo 6. 8. vstopila v Dvojčka, 8. 8. v Raka in 10. 8. v Leva.

Mlaj in obenem zadnji letošnji (sončni) mrk bo na nebu v soboto, 11. avgusta, ob 11°57 na 18°42 Leva.