Kaj nas čaka

Tedenski horoskop: v sili hudič še muhe žre

Bern Jurečič
13. 3. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Teden pred nami bo imel dve različni obdobji, prvih nekaj dni bo kot nekakšno nadaljevanje napetosti iz prejšnjega, drugo obdobje pa bo kot nekakšna najava dogajanja, ki se odpira in bo prineslo številne nove možnosti.

Dreamstime

Tako se bo že kar stalnemu T-kvadratu med Uranom, Jupitrom in Plutonom v ponedeljek pridružil še eden, tokrat s kombinacijo vplivov Saturna, Sonca in Lune, ki je hitra, in ta konfiguracija ne bo trajala dosti dlje od tega, da nas bo spodbudila, da je treba nekaj premakniti. Ob tem imata obe žarišči, Pluton in Saturn, dovolj dobre odnose z drugimi planeti, tako da ne bo šlo za neko nesrečno situacijo, ampak za nove možnosti kot izhod – v sili hudič še muhe žre, kot pravimo, in ko je zadosti slabo, se naenkrat pojavijo rešitve in nove opcije. Tokrat take, ki jih bomo v naslednjih tednih lahko zelo dobro nadgradili – Merkur v Ovna prihaja (in mu prinaša podjetno razmišljanje) že zdaj, Sonce pa kmalu za njim, kmalu bo dogajanja, da mu bomo težko sledili ...

Horoskop za teden od 13. do 20. 3. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Oba planeta v vašem znamenju, Merkur in Uran, se ukvarjata s samobitnostjo in svojo lastno potjo, tokrat v precej razčiščevalnem razpoloženju – hoteli bomo odkriti, zakaj je tako, kot je. V službi vam bodo predstavili cilje in naloge, vi pa boste želeli več informacij. Vaša pričakovanja so ta čas previsoka, morda ste se navzeli tekmovalnega in živčnega vzdušja iz okolice. Bodite potrpežljivi: od semena do pridelka je potreben čas; zelo natančno se ve, kdaj bo to.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V prvi polovici tedna bo Venera potovala sama, biki pa boste imeli veliko težav z opazovanjem in študiranjem sebe, vrednotenjem vsega in pomanjkanjem tako pozornosti kot idej, kaj narediti. Sredi tedna se bo približal Merkur in prinesel vse, kar manjka, dogajanja bo počasi vse več. Med prijatelji bodo tudi taki, ki prevračajo svoje mišljenje; poskušali jih boste prepričati, naj ostanejo na liniji, še posebej če so vam doslej koristili.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Od drugih lahko pričakujete pomoč in podporo, a ne v obliki, ki ste si jo zamislili vi, ampak bodo to naredili po svoje. Za posredovanje in trud se raje zahvalite, kot da bi bili vznemirjeni, ker način ni enak vašemu. Na koncu se bo izkazalo, da je dolgoročno gledano ta pomoč bolj koristna kot na prvi pogled. V timu lahko dosežete veliko, le ne bodite prehitri v besedah, pazite malo tudi na stališča in interese drugih, ne le na svoj prav.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslih se obetajo spremembe, najverjetneje zaradi »višje sile«. V tem času bi veljalo biti čim bolj prilagodljiv, da bi se lahko odzvali pravočasno, kajti te spremembe vam lahko prinesejo dolgoročno korist. Merkur vam s prehodom v Vodnarja prinaša prav to – prilagodljivost. Tudi dogovori bodo zato uspešnejši, prav tako kompromisi, če jih boste potrebovali. Preden vzamete kako informacijo za svojo, jo najprej malo preverite, Neptun tokrat meša štrene še bolj kot navadno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ta teden bo krivuljo vznemirjenosti dvignil precej visoko – kot vedno v zadnjem hipu, v vašem primeru tik pred razjasnitvijo in sprostitvijo napetosti, ki sledi naslednji teden, in marsikaj bo postalo čisto jasno. Ideje se bodo kar prehitevale, ne bo vam jih uspelo pravočasno podeliti z vsemi, ki bi jih to – po vašem – utegnilo zanimati. Pri financah bodite zelo previdni, ker denar curlja neznano kam. Če vas kdo prosi zanj, povprašajte za mnenje logiko, ne pa sentimenta.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V Ovna gre zdaj Merkur, naslednji teden pa še Sonce. Za vas to pomeni najprej zamisli o učinkovitem reševanju nakopičenega, potem pa še izvedbo, kjer ne bo veliko dvomov in »cincanja«. V poslih in v službi je videti ugodne vplive, z nekaj sreče ali pa lobiranja lahko v tem tednu dosežete uspeh. Vsekakor bo treba močno upoštevati položaj in moč drugih – za svojo korist. V ljubezni je mogočih več želez v ognju, pazite pa na curljanje informacij …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V prvi polovici tedna bo gibanje Venere prineslo občutek, da je dogajanje v partnerstvu pomembno bolj kot vse drugo; videli boste le drevo, gozda pa ne. Potem se bodo stvari spremenile, predvsem pa vaše dojemanje, z manj napetosti se boste lotili nalog in bili bolj mirni. Imeli boste občutek, da vse poteka bolje kot prej. Pokazala se bo možnost neke odprodaje ali pa obračanja denarja. Z nujno previdnostjo poskusite čim bolje izkoristiti ugoden veter.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tokrat vaša sreča tiči – v drugih. Nekako vam bodo prišli prav bodisi konkretno z akcijo ali pomočjo bodisi posredno, na primer skozi informacije. Marsovo sodelovanje s Saturnom lahko prinese neko trdno partnerstvo, kjer bodo vloge jasno razdeljene, kjer ne bo izgube časa ali energije in kjer rezultati ne bodo izostali. Tudi za zasebno življenje v dvoje bo veljalo nekaj podobnega – nesoglasja se bodo umaknila pred jasnimi stališči in začrtano potjo.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Merkurjev prehod bo pripravil prostor za ustvarjalno akcijo, ki se bo v prihodnjih tednih samo še nadgrajevala. Izkazalo se bo, da so bila vaša prizadevanja prava, saj se rezultati kažejo skozi uspeh celega podjetja, projekta ali sistema. V ljubezni bodo pihali močni spremenljivi vetrovi. Drugačen dogovor, drugačni pogoji ali druga oseba, to je zdaj vprašanje. Vsekakor pa brez megle in dvomov, vse bo jasno. Glede posojil ali posojanja denarja vas je treba opozoriti na veliko previdnost.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Na pot k uspehu se bodo postavili dom, domači, tradicija, predsodki in sentiment. Odločiti se bo treba ali pa vsaj na novo postaviti prioritete. V prvi polovici tedna je videti razmišljanja ali prizadevanja pri posestnih, nepremičninskih ali dednih zadevah. Možnost uspešnega dogovora je zdaj večja kot v zadnjih časih. Od bližnjih, denimo od otrok in ljubljenih oseb, boste imeli veliko podpore, morda celo sreče. Vzemite si dovolj časa za to, se pravi tako zanje kot zase in za srečo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Najprej bo s komunikacijami križ, lahko se kdo ne bo pogovarjal z vami ali pa boste izgubili telefon, prvih nekaj dni bo nekako nenavadnih. Če ste nameravali v službi oziroma poslih doseči kaj velikega ali kako drugače uspeti, potem je ta teden kot nalašč za to. Mars je močno podprt z dobrimi energijami, ne glede na iskanje nekoliko varnejših opcij je čisto mogoče, da se bodo »poklopile« kake okoliščine, in resnično vam lahko uspe veliki met.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vse bolj boste imeli občutek, da je položaj stabilen in jasen, predvsem pa boste vedeli, na čem ste in kaj vam je storiti. Za ribe to ni slabo, čeprav se v manjših nejasnostih navadno počutite bolje ... Motilo vas bo, da hočejo nekateri na vsak način dokazati, da vse to naše življenje ni vredno počenega groša, in potrudili se jim boste dokazati nasprotno. V ljubezni imate vse možnosti utrditi svojo zvezo ali pa vzpostaviti novo, tudi to trdno.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 22°33 do 29°31 Rib.  

Merkur bo ta teden prišel od 28°10 Rib do 11°50 Ovna, v katerega bo vstopil v ponedeljek zvečer.  

Venera bo ta teden prišla retrogradno od 11°36 do 8°17 Ovna.

Mars bo prišel od 2°07 do 7°08 Bika.

Jupiter bo ta teden retrogradno prešel od 21°19 do 20°35 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 26°59 do 27°32 Strelca in že močno upočasnjuje svojo pot.

Uran bo prišel od točno 22°40 do 23°02 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 12°07 do 12°22 Rib.

Pluton bo šel od 19°01 do 19°09 Kozoroga.

Luna bo 13. 3. vstopila v Raka, 15. 3. v Leva in 18. 3. v Devico.

Lunine mene v teh sedmih dneh ne bo, zadnji krajec bo na nebu naslednji ponedeljek.