Astrološki svet

Tedenski horoskop: Splača se tvegati!

bj
13. 2. 2017, 16.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Precej kreativen, odprt in energičen teden je pred nami, pripraven za vsakršne nove zamisli, stvaritve in preobrate v novo smer.

Dreamstime
Samo po sebi se nam tako ne bo odprlo nič ali pa le komaj kaj, zato pa bodo napredovali vsi tisti, ki si upajo.

Skoraj ves čas, do petka, bo Sonce še vedno v Vodnarju, a to ni dovolj za takšna optimistična predvidevanja, bolj se bodo poznale povezave Merkurja, ki je tudi tam. Ta bo pomagal trojici planetov v Ovnu, najprej Veneri in nato Marsu, na koncu tedna (in še v naslednjem) pa Uranu, vse te kombinacije pa nam ponujajo neštete možnosti, z enim samim pristavkom – tu ne gre za srečo, ampak za prizadevnost, pogum, tudi tveganje, če je treba. Samo po sebi se nam tako ne bo odprlo nič ali pa le komaj kaj, zato pa bodo napredovali vsi tisti, ki si upajo. Še bolj kot to je treba poudariti odprtost uma za novosti, se pravi za rešitve, ki jih še pred kratkim ni bilo nikjer – v tem tednu so možne številne poti.

Horoskop za teden od 13. do 20. 2. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Večino zadev v tem tednu boste opravili enostavno in dovolj hitro za zadovoljstvo. Planeti v vašem znamenju vam ne bodo prinesli le ogromno volje in želje po korakih naprej, ampak bodo prejemali tudi podporo s strani, tako da vas bo res težko ustaviti in se lahko lotite praktično česarkoli. Pri samostojnih poslih se otresite previsokih ciljev. V srčnih zadevah ravno velikega zanosa ne bo, a se boste imeli dobro, saj se bo krepila trdnost zveze.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tudi če še tako zavzeto razmišljate o jutri in o možnih korakih ter izboljšavah, pa se vam bo ta teden zazdelo, da je vse skupaj zaman in da cilji sploh niso več tisti, o katerih ste bili prepričani. Zadeve pa se bodo začele premikati v pravi smeri po prihodu Sonca v Ribi, sploh pa kak teden kasneje, ko tja prispe tudi Merkur, zato le še malo potrpljenja ... Naj se z razvojem dogajanja in obvladovanjem položaja ukvarja kdo drug, si boste mislili in začeli skrbeti najprej zase.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V vaši poslovni sferi je videti vse več premikanja. Kot da se obetajo velike spremembe. Dvojčki lahko s spremembami tudi največ pridobite. Je pa tudi res, da se bo treba sprijazniti s kako povsem nelogično rešitvijo – ker se bo pač splačalo. Malo pazite na jezik, da si ne bi napravili škode. V trenutkih, ko boste konstruktivni, vam bodo vsi prisluhnili. Neka nova ideja vam bo všeč in dobili boste dovolj svobode in prostora, da jo boste lahko uresničili.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslovni sferi je možno skoraj vse, trije planeti združujejo svoje energije in omogočajo vaš uspeh, morda zmago. Bodite vztrajni in vse se bo spletlo tako, da bo za vas dobro. Drugi bodo že poskrbeli zase. V tem tednu pa se boste bolj kot s seboj ukvarjali z drugimi; na trenutke se vam bo zdelo, kot da imate okoli sebe same sovražnike. V srčnih zadevah se kaže veliko volje in želje, uresničitev pa bo v veliki meri odvisna od podjetnosti in poguma, obotavljanje je redkokdaj tako odveč kot prav tokrat.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu se boste kar čudili, od kod takšna neučinkovitost, saj bo šel marsikateri udarec v prazno, potem pa se boste ned vikendom zbrali in ponastavili prioritete in cilje. Tudi vaš ugled bo zrasel, kar bo še posebej štelo. V ljubezenskih zadevah ni pravega razloga, da bi bili užaljeni. Veliko bo novega, denimo možnosti, priložnosti in ugodnih okoliščin, ki bi jih veljalo izkoristiti. Še to: kljub vašemu občutku, da mora vse potekati hitro, tokrat ne bo čisto tako.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Precej občutljivosti je videti v tem tednu. Pa ne toliko v smislu vaših težav, ampak tistih, ki jih imajo drugi, in idej, kako bi jih lahko olajšali položaj. Posvetujte se z drugimi, marsikatera dilema bo hitro odpadla. V ljubezni so vaša pričakovanja še vedno visoka, perfekcionizem se kaže na napačnem mestu. Brez pravega razloga se ustavljate in preverjate, ali ste vse storili v redu; to ste naredili že prevečkrat, da ne bi vedeli ...

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Po vseh lepih namenih premakniti gore boste prišli na to, da brez znoja ne bo narejenega nič, zato boste sklenili zavihati rokave; po vikendu boste to morda tudi storili. V srčnih zadevah imate več kot eno železo v ognju – nekaj vas bo motilo na tej, nekaj drugega pa na drugi strani. Srednje poti ni – si boste morda našli še tretjo? Rešitev to sicer ni, ampak tehtati boste pa res imeli kaj … Z lepo besedo boste dosegli velik skok naprej, pa če gre za ljubezen ali pa kake bolj materialne zadeve.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Z nerešljivimi odnosi in preverjanjem, kdo je kaj rekel ter zakaj, se boste ubadali kdaj drugič. Ne zanašajte se samo na prvi vtis, kajti če so vmešana čustva, vas ta lahko prevara. V drugi polovici tedna bodo vaše akcije zelo dobro sprejete in odmevne, tudi sami boste zadovoljni z rezultati. V ljubezni je videti spet nekaj megle in idealiziranja, saj bo Neptun tokrat bolj aktiven kot običajno, a to je za vas kot naročeno. »Manj je drugi strani jasno, bolje je zame,« si boste rekli.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden za vas ne bo vrhunec konkretnosti, bolj bo šlo za zamisli in lepe želje kot pa za trezne korake v želeni smeri. Potreba po prilagajanju vas bo tokrat zelo motila. Na finančnem področju ta teden zelo pazite, preverjajte korake, ne nasedite kaki veliki obljubi, tudi če pride z zelo verodostojnega mesta; preberite ves drobni tisk. V ljubezni boste na trenutke zaletavi. Namesto da živite s tistimi, ki vas vznemirjajo, bi morali živeti s tistimi, ki vas spoštujejo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Ta teden prinaša kar nekaj potreb po odpovedovanju, kar za vas ni nič posebnega, zaradi tega ste tudi močnejši od marsikoga, ki tega pač ne zmore. S prilagajanjem na vseh koncih in krajih bo malo teže; kozorogi zelo radi prilagajate druge sebi, in ne obratno. Vaša tokratna prednost je v tem, da se ne boste umaknili, ampak prodrli naprej. V financah se stvari rahljajo in izboljšujejo, tudi možnost dodatnega ali postranskega denarja je videti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vodnarji boste v tem tednu pokazali nekaj lastnosti, ki jih vaši bližnji niso vajeni od vas, predvsem treznost, umirjenost in stabilnost, pa prilagodljivost tudi. Zadeve je treba opazovati z več zornih kotov. Vaše zamisli bodo imele tokrat čisto konkretno konotacijo, drugi jih bodo tako dojeli kot tudi sprejeli, kar vam bo še posebej všeč. Denarno področje bo spočetka malo manj ugodno, v drugi polovici tedna boste tja vložili več energije in pozornosti ter zadeve spravili pod nadzor.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V prvi polovici tedna bo Neptun pri vas še sam, zaradi nepovezanosti z drugimi planetarnimi energijami bo spet »tisti pravi«, torej ne bo nič tako, kot naj bi bilo. Zanosa okoli vas ni veliko, sami pa tudi ne boste zmogli potegniti celega voza. Sončev prihod v vaše znamenje bo vnesel po eni strani več volje in zagona, po drugi strani pa tudi nekaj več reda. V srčnih zadevah je videti nekaj zresnitve, dogovoriti se bo treba o trdnosti temeljev.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 24°25 Vodnarja do 1°29 Rib, kamor bo vstopilo 18. 2. ob 12.30.  

Merkur bo ta teden prišel od 8°27 do 19°43 Vodnarja.

Venera bo prišla od 6°34 do 10°16 Ovna.

Mars bo prišel od 11°40 do 16°50 Ovna.

Jupiter se bo ta teden zelo počasi premikal retrogradno od 23°04 do 22°50 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 25°37 do 26°08 Strelca.

Uran bo prišel od 21°25 do 21°41 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 11°03 do 11°19 Rib.

Pluton bo šel od 18°21 do 18°32 Kozoroga.

Luna bo 13. 2. vstopila v Tehtnico, 16. 2. v Škorpijona in 18. 2. v Strelca.

Zadnji krajec bo na nebu v soboto, 18. 2., ob 20.32 na 0°20 Strelca.