Znamenje meseca

Strelec že vlada nebu

sn
25. 11. 2016, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kakšno bo deveto znamenje zodiaka, strelec, je odvisno od tega, ali človekova humana stran prevladuje nad živalsko in nekontrolirano.

Profimedia
Strelec ima rad ima lov, konje, dirke in vse vrste spektaklov.

Kadar pri strelcu torej prevladuje človeška plat, se srečamo z izumiteljskim duhom, ki ima tudi intelektualni potencial. Če pa je v ospredju živalska nrav, se srečamo s hazarderjem in prevarantom.

Strelec je tretje in zadnje med ognjenimi znamenji, pri katerem moč ognja in plamenov dobiva nove dimenzije, in sicer duhovno jasnost, notranjo rast in prosvetljenje duha.

Slikovni prikaz tega spremenljivega znamenja predstavlja kentavra, mitološko bitje, katerega prvi, zgornji del sestavljajo človeška glava, roke in oprsje, zadnji oziroma spodnji del telesa pa ima obliko konja. To bitje s tako nasprotujočimi si lastnostmi simbolizira težnjo po surovosti in prvinski živalski naravi, to pa se dejansko zgodi, če se ne vzpostavi ravnovesje notranje energije. Kentavri so slika človeške dvojne narave, živalske in božanske, vsega zavestnega in nezavednega, ki sčasoma postane gospodar te osebe in jo prepušča njenim motivom oziroma počasi umirja kakršnokoli notranjo borbo. Od tod strelcu želja po vzvišenosti in borba proti slabostim, ki jih je treba obvladati, občasno pa tudi egoistično opijanje z idejo o lastni veličini.

Pomemben Jupiter

Znamenju strelca vlada Jupiter, največji planet sončnega sistema, ki obsega njegov središčni prostor. V astrologiji Jupiter predstavlja princip ravnotežja, avtoritete, urejenosti, neprestanega napredka in rasti, obilja, razkošja in ohranjanja običajnih zakonitosti. Jupiter je planet bogastva in optimizma, kakor tudi družbenega vpliva in moči. Pod njegovo zaščito lahko najdemo medicino in pravo, v človeškem telesu pa nadzoruje krvni obtok in jetra. Če je ta planet v osebnem horoskopu položen ugodno, prinaša uspeh v večini življenjskih nalog, uresničitev sanj in načrtov, dobronamernost in velikodušno naravo. Takšni ljudje potem negujejo družinsko tradicijo in neomejeno pomagajo drugim ljudem, lahko pa postanejo uspešni politiki in zdravniki.

Strelci imajo najpogosteje težave z žolčem, žlezami in revmo. 

Brez omejitev

Tako imenovani višji tip strelca pa je tisti, pri katerem – če v spomin prikličemo simboliko kentavra – človeški in humani del prevladuje nad animalnim in nekontroliranim delom. Življenje takega strelca bo izpolnjeno z intelektualnimi in duhovnimi dosežki, njegov duh bo večno raziskovalen, nemiren in v nenehnem iskanju novih znanj in vznemirljivih avantur. Strelec se želi dokazati na področju znanosti, umetnosti in filozofije. Obožuje potovanja, predvsem tista, ki ga odpeljejo v daljne in nepoznane kraje. Njegov pogled na svet in medčloveške odnose je osvobojen konvencij in omejitev. Prav posebno zanimanje goji do drugačnih kultur, privlačijo ga tuje in nenavadne države ter ljudje, ki tam živijo.