Zanimivosti

Tale čaroben advent si boste zagotovo zapomnili!

Oglasno sporočilo
25. 11. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obiščite Opatijo in uživajte sami ali s svojo družino in prijatelji. Kulturni dogodki, razstave, festivali, okusi in vonji ter predvsem veliko dobre volje za male kot tudi za velike – vse to vas pričakuje v Opatiji. Preberite, kaj so za vas pripravili in dovolite Opatiji in celotni rivieri, da vas navduši.

ADVENT V OPATIJI

V času med 26. novembrom in 15. januarjem vas v Opatiji čaka nepozabna romantična pravljica. Adventni čas je resnično nekaj posebnega. 

Advent je idealen čas za spoznavanje Opatije v njeni resnično romantični podobi.

Praznično vzdušje vas bo dočakalo na ulicah in trgih med secesijskimi vilami okrašenimi z adventnimi lučkami, vonj toplega čaja, kave in čokolade iz mestnih kavarn v dunajskem stilu pa se vam bo zagotovo vtisnil v spomin.

Advent v Opatiji bo z bogatim in raznovrstnim programom med 26. novembrom in 15. januarjem povezal vse ključne lokacije v mestu.

Glasbeni nastopi in hologramske projekcije bodo oživele Umetniški paviljon Juraj Šporer in mestne parke, poletni oder (Ljetna pozornica) pa bo ponovno postal zimski oder z drsališčem. Božiček bo otroke razveselil v Parku narave Učka, prikazal pa se bo tudi v pravem božičkovem mestu, v hotelu »4 OPATIJSKA CVETA«.

Na mestni tržnici bo vsak teden potekal nov program, medtem ko se bodo obiskovalci vsak petek v parku Sv. Jakova lahko zabavali na „after job“ zabavah.

Mali in veliki se bodo razveselili najbolj sladkega vikenda v Adventu, in sicer Festivala čokolade med 2. in 4. decembrom, ljubitelji aktivnosti na prostem pa prvega »Santa Claus Run Up«, tekaške dirke, ki bo 18. decembra potekala od Opatije do Veprinca.

Silvestrovalo se bo na mestni tržnici, kjer bodo nastopili Neno Belan & Fiumens ter Mauro Staraj & La Banda.


V času Adventa bo ob sobotah in nedeljah za vsa osebna vozila na javnih površinah omogočeno brezplačno parkiranje. 

Foto: Marko Vrdoljak in Arhiv TZG Opatija