KAJ PIŠE V ZVEZDAH?

Horoskop za teden od 22. do 29. 8. 2016

Sonči Nered-Čebešek
21. 8. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Venera, Jupiter in Merkur se bodo do konca tedna zbili v ozek pas nekaj stopinj na samem koncu Device.

arhiv svet24
So vam zvezde naklonjene?

Taka koncentracija bo seveda še najbolj delovala na vse rojene v tistih dnevih, ki bodo deležni različnih energij, od otvoritev, razbremenitev in ugodnih okoliščin pa vse tja do sreče in razcveta, kot je običajno seveda najbolj odvisno od potencialov, zapisanih v osebnih horoskopih. Na nebu se bosta poravnala Mars in Saturn, že lep čas se ju da lepo opazovati na večernem južnem nebu. Mars bo še zadnjič zbodel Saturna, češ premakni se že, ne bom te več mogel spodbujati in vleči naprej, saj se mi mudi ... Neptunovo vpletanje bo ta teden prineslo tudi marsikatero napako, zato bodimo strpni tako do drugih kot do sebe, saj bo neugodni čas že v nekaj tednih povsem mimo. Nekaj čustvenega pritiska v prvem delu tedna lahko prinese težave, če se ne bomo znali pravočasno ustaviti pri reakcijah.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Trije pomembni planeti se potikajo po vaši šesti astrološki hiši, zaradi česar se boste zdravja, čiščenja, pospravljanja in popravljanja lotili z veliko vneme ter ogromno naredili v zelo kratkem času. Čas je dober tudi za pogled nazaj, pri čemer ovni nikoli niste preveč drobnjakarski in vam zaradi razmišljanja ne bo zmanjkalo časa za druge stvari. V uvodu omenjeni Mars ima v četrtek zelo neugodno povezavo z Luno in Saturnom, zato se držite raje malo nazaj.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša prepričanja so ta čas trdna, energije vam pa tudi ne more zmanjkati. V financah so napovedi dobre, nekaj denarja boste namenili tistim, ki ga nimajo. Zgoraj omenjeni odnos med Marsom in Saturnom bi moral iti več ali manj mimo vas, če le ne boste zelo neprevidni ali netaktni v ocenjevanju drugih ali očitanju kake stvari, v čemer ste biki sicer zelo dobri. Sicer pa vam v tem tednu nihče ne bo pomagal, zmage in korist si boste morali izboriti sami.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za vas bo to precej nenavaden teden, saj se bodo težnje po napredku izmenjevale z zaustavljanjem in zavlačevanjem. Morda bo slišati grozno, ampak dvojčkom bi priporočili – en teden mirovanja. Sploh zato, ker boste poleg vsega še bolj občutljivi na dogajanje, premike, besede in odnose kot običajno. Če vam žilica ne da miru, si na papir izpišite vse podrobnosti in aktivnosti, ki jih boste začeli po retrogradnosti konec septembra, ko bo pravi čas za velike stvari.  

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Nabiranje planetarnih energij v znamenju Device nakazuje možnost, da se vam bo »nabralo preveč vsega«, nakar boste vzkipeli in udarili po mizi. Ni nujno, da bi to prineslo kaj slabega, a pretiravati vseeno ni treba. Vedeti pa morate, da je bil čas za tako akcijo prej pred nekaj tedni, meseci ali leti, kot pa zdaj, a kaj, ko pri rakih vse tako traja … V ljubezni najprej nekaj napetosti ali sumničenja, potem pa dobre energije in medsebojna podpora.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Čisto lahko vas doleti kaka pohvala ali druge vrste potrditev, da delate dobro, s tem pa tudi spodbuda za naprej. Na splošno bo vaša vrednost v očeh drugih – pa tudi v vaših lastnih – višja kot prej, precej dobro se boste počutili. V ljubezni se bo občutek odgovornosti v četrtek umaknil novim akcijam, morda osvajanju kake trdnjave. Izvedeli boste za nekoga, ki nujno potrebuje pomoč, in začeli iskati možnost, kako bi to organizirali.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Sonce se bo ta teden pridružilo drugim planetom v vašem znamenju, kar bi vam v ugodni navezavi s Plutonom moralo prinesti možnosti uspeha ali preboja. Sliko lahko nekoliko pokvari kvečjemu Marsova energija, ki bo zahtevala preverbo nečesa pomembnega za nazaj, zaradi česar neki dogovori ne bodo mogoči in jih bo treba preložiti. Ljubezensko polje se bo ta teden izkazalo za zelo izpostavljeno, morda celo kot izhod v sili za razne druge napetosti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če je zadnje tedne Saturn deloval čisto v redu in morda le nakazoval na kak slabši razvoj položaja, ga bo Mars tokrat spodbudil k akciji, ki bo najprej videti kot cokla ali nepremostljiva ovira na poti oziroma frustracija, ki se je ne boste znali lotiti, potem pa tudi kot širina dogajanja, ki ga bo težko imeti ves čas pod nadzorom. V drugi polovici tedna bo vse skupaj že bolje in na koncu lahko iz vsega dogodka celo izvlečete precejšnjo korist.  

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V službi se nič ne bo dalo dogovoriti; kot da bi bili interesi drugje ali pa da bi bilo za akcijo že prepozno. Razmišljati boste začeli o drugačnih scenarijih, tudi odhod vam bo prišel na misel, še posebej ker bo o tem prvi spregovoril nekdo drug. Pojdite v družbo; ne samo razbremenitev, tudi koristne informacije lahko dobite tam. Četudi se vse zreducira na »samo« kak prijeten čvek, kavico ali pivo, bo to ta čas zelo blagodejno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Dve povsem različni sliki je videti v vašem tokratnem horoskopu. V službi in pri poslih boste dobivali dobre ocene in spodbude, delo samo pa bo vedno bolj rutinsko in moreče, in če umanjka kak sodelavec, bo še toliko slabše, ker vam bodo naložili še to. V ljubezni je na pomolu neki preobrat, ki ga boste izvedli sami, ne da bi kaj okolišili. Možne so tudi finančne špekulacije, a če naj bi pri tem vi prejeli denar, pazite, da bo z njim vse v redu.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Za kozoroge je precej značilen strah, da le ne bi bilo doma kaj narobe, zaradi česar se vedno izogibate kakršnemukoli razpravljanju, ki bi lahko kaj prineslo na dan … Tokrat se debati in razčiščevanju ne bo dalo izogniti, zaradi česar boste seveda zelo živčni, ko pa boste vsaj eno noč prespali, se boste počutili lažje. V ljubezni lepe energije, le malo preveč sprememb, to ni ravno za vas ... Nekdo izmed sosedov ali sorodnikov, na katerega pomoč boste računali, se bo skril.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ta teden se bodo stvari odvijale precej hitro, vaša sposobnost obrniti se po potrebi ali zaradi interesa vam bo pomagala izkoristiti še tako majhen ugoden veter. V dogovarjanju ali sklepanju pogodb lahko pride do nesporazumov ali izpada, vendar najbrž brez posebne škode. Upoštevati boste morali mnenje, prispevek in vrednost drugih. Tudi v partnerstvu oziroma zakonu se ta čas izplača biti bolj pozoren, da ne pride do kakih zamer.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kolikor močnejši so pritiski od zgoraj, tem bolj se čutite ali odgovorne (in seveda »krive«) ali pa ogrožene. Vloga žrtve se tokrat ne bo obnesla, morebitne radikalne odločitve pa bodo preveč čustveno obarvane, da bi bile lahko ustrezne za vse strani. Sicer pa bo v tem tednu večina dogajanja bolj odvisna od drugih kot od vas. V srčnih zadevah bo precej živahno, zna priti do kakega hladnega trenutka in takoj potem spet do radosti in strasti.

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 29°17 Leva do 6°02 Device, v katero bo vstopilo 22. 8. ob 18.38.

Merkur bo tokrat prišel (od 25°56) do konca znamenja Device (do 28°57) in se konec tedna praktično že ustavil pred obratom v retrogradni del svoje poti.

Venera bo prišla od 20°01 do 28°36 Device.

Mars bo prišel od 8°34 do 12°05 Strelca, v četrtek bo na svoji poti prehitel Saturna.

Jupiter bo prišel od 26°08 do 27°34 Device.

Saturn bo prišel od 9°50 do 9°58 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 24°17 do 24°09 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 10°56 do 10°45.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°13 do 15°04 Kozoroga.

Luna bo 22. 8. vstopila v Bika, 24. 8. v Dvojčka in 27. 8. v Devico.

Zadnji krajec bo na nebu v četrtek, 25. 8., ob 5.40 na 2°22 Dvojčkov.