Tedenski horoskop

Prišlo bo olajšanje po nevihti

sn
27. 6. 2016, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Teden pred nami se zdi kot olajšanje po nevihti. Vse neugodne konstelacije in konfiguracije, ki so nam grenile življenje v zadnjih tednih, za marsikoga pa se je to vleklo celo v mesecih, se zdaj razhajajo, razblinjajo.

dreamstime
Pravijo, da po dežju posije sonce.

Zaradi tega seveda še ne bomo vpili »odprite okna, vojna je končana!«, vsekakor pa je bolje videti, da se pripravljajo boljše možnosti za kak korak naprej, morda dogovor, odpiranje, sprostitev, nemara celo več sreče kot do zdaj. Kar nekaj je na nebu neskladnih odnosov med planeti, imenovanih inkonjunkcija, ki prinašajo nesporazume in zahtevajo prilagoditve. Izhod se kaže v drugačnosti, neobremenjenosti, hitrem in pogumnem obratu, tudi v prepuščanju, če se to zdi dobro.

Najpomembneje pa je, da se ta teden na svoji poti obrne Mars. Ker je ta čas v Škorpijonu, nam bo v naslednjih tednih prinesel obilo prodornosti in energije, nadomestili bomo vse izgubljeno in naredili še kak preboj naprej. 

Horoskop za teden od 27. 6. do 4. 7. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vztrajni ste do take mere, da vas ne bo mogoče ustaviti. Če se boste nečesa lotili, tega ne boste izpustili iz rok. Toda ne bo šlo samo za idejo ali pozo, temveč za čisto konkretna prizadevanja oziroma cilje, ki bodo jasni in oprijemljivi. V službi boste zelo previdni v besedah, ker vas bo skrbelo za varnost. V ljubezni veliko poudarjanje sebe, v drugi polovici tedna pa boste našli prostor v srcu tudi za drugo stran.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu se boste veliko ukvarjali z odnosi vseh vrst, morda še najbolj s sosedi in sorodniki. Težava bo v tem, da njihovih problemov ne boste znali distancirati od svojega položaja, ampak se boste v dogajanje vrgli z vsem srcem, kot da bi bilo vse odvisno od vas. V obstoječi zvezi se boste izkazali s svojo zvestobo in stabilno podporo. Previdni bodite le glede sentimentalnosti, znali bi komu preveč gledati skozi prste.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vsak dan sproti vam zmanjkuje časa za vse, kar nameravate storiti, pa če so vaši nameni še tako trdni. Merkurjevo divjanje po nebu prinaša s seboj močan tok dogajanja, ko stvari prehitevajo druga drugo, in če ste dvojčki še tako navajeni, da je v vašem življenju pestro, si boste tokrat zaželeli tudi kakega dne oddiha. Tu je sicer praznični dan, ki se ga da lepo združiti z vikendom, a kaj ko bodo tedaj na vrsti druge zadeve, ki so doslej čakale na vrsto …

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Na vsak način boste hoteli doseči priznanje s strani drugih ali pa uveljaviti svojo voljo v konfliktu. Veliko časa boste posvetili družbi, ker boste od nje pričakovali ne samo zabave in potrditve, ampak na dolgi rok tudi nekaj koristi, še posebej v zvezi z neko osebo, za katero se vam zdi, da za vas pomeni posebej dobro perspektivo. V ljubezni veliko hotenja, pri realizaciji pa bo treba marsikaj prilagoditi, saj se pričakovanja ne bodo skladala.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V začetku boste preobčutljivi, od srede naprej pa zelo trdni in samozavestni, na trenutke morda celo vase zaverovani. S strani drugih boste prejeli neko kritiko, ki pa jo boste zavrnili z zamahom roke. Dajali boste vtis, da vas ni mogoče premagati. Nekako vam uspe vedno zadeti pravi čas za dobro potezo. V ljubezni se težave umikajo, počasi se bodo odprle nove možnosti za skladno pot in radost v dvoje. Le da ne tako hitro, kot bi si to želeli vi …

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu boste veliko načrtovali, pa naj gre za službo ali za preživljanje praznikov in s tem v zvezi za finance. Ker ne boste delali napak, bo po malem zrasla tudi vaša samozavest, ki sicer ni vaša močna točka. K temu bo doprinesel tudi zadnji krajec v ponedeljek. V zvezi z zdravjem nekoga bližnjega bo prišlo do nesporazuma ali napačne informacije, kar pa bo razrešeno, preden bi lahko prišlo do resnih težav. Ignoriranje opozoril vas lahko drago stane.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V sredo in morda še v četrtek bo na udaru vaš ugled v družbi ali službi, bodisi zaradi napake, ki ste jo storili pred časom, bodisi zaradi govoric, to velja zlasti za rojene v tretji dekadi znamenja. Kar nekaj dni boste potrebovali, da bi zgladili zadevo, in od nadrejenih boste prejeli potrditev, da ste na pravi poti in da vam zaupajo. V ljubezni nihanje med vznesenostjo na eni in realnimi informacijami na drugi strani. Neka potencialno velika zagata se bo rešila kar sama od sebe.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu boste veliko razmišljali o znanju, ki bi ga potrebovali za kak resen korak naprej. Nabrali si boste številne informacije, pri čemer boste uporabili najboljše vire in priporočila, internetni zapisi se vam tokrat ne bodo zdeli dovolj zanesljivi. Na koncu ne boste napravili kakih velikih potez, morda si boste le nastavili nekaj za prihodnje mesece. V ljubezni velika pričakovanja, a tudi prizemljitev. Princ na belem konju seveda ni to, kar ste pričakovali.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Stalno boste v gibanju, stalno na poti, stalno na zvezi. Ničesar ne boste želeli izpustiti iz rok. Sončeva in Lunina energija vam bosta predvsem v prvih dnevih prinesli veliko napetosti, ki pa je kasneje ne boste znali razložiti; občutek boste imeli, da niste naredili dovolj ali pa da drugi stvari obvladajo bolje od vas. V službi boste nekaj popravljali za nazaj, jezni boste, ker morate to opraviti prav vi. K sreči vam bodo z nasvetom ali pa čisto konkretno uslugo pomagali sodelavci.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Morebitna nenaklonjenost vašega partnerja ali pa javnosti iz zadnjih tednov se bo že do srede tedna bistveno spremenila. Pri sebi boste sprejeli nekaj kompromisov in zgladili napetost, s tem pa pomembno prispevali k medsebojnemu spoštovanju. Za kakršnekoli pravne in upravne zadeve ta teden ni najboljši, predvsem zato, ker so možni spregledi ali pa kake druge nejasne napake, tudi veliko vloženega truda ne more prinesti dobrih rezultatov.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Če je pri vašem delu potreben tudi navdih (kar za vodnarje sicer ni najbolj značilno), potem v tem tednu ne boste imeli konkurence. Spet enkrat boste pred časom, seveda nerazumljeni, a obenem tudi prepričani, da bodo tudi drugi sčasoma ugotovili, da bi bilo bolje prisluhniti. V srčnih zadevah nekakšna dvojnost, zlasti pri rojenih v tretji dekadi znamenja – ali razpetost med dve osebi ali pa veliko sprememb oziroma komunikacije, ne da bi čisto natančno vedeli, pri čem ste.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kot bi lebdeli na oblakih, vse se vam bo zdelo samo lepo. Tudi drugi vas bodo v tem tednu, četudi se morda ne strinjajo z vami, sprejemali takšne, kot ste, ne da bi vas poskušali spreminjati. V tem tednu se vam vsak problem lahko izteče dobro, čisto po sreči, velja pa staro pravilo, da te sreče ni dobro preveč izigravati, lahko se obrne. Področje srčnih zadev se v vašem horoskopu polni z ugodnimi planeti, stvari se bodo obrnile na bolje ali pa se bo pojavilo kaj lepega in prijetnega.  

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 5°44 do 12°24 Raka.

Merkur hitro napreduje in bo prišel od 23°46 Dvojčkov do 8°32 Raka, v katerega bo vstopil 30. 6.

Venera bo prišla od 11°33 do 19°49 Raka.

Mars bo svojo pot začel na 23°07 in končal na 23°09 Škorpijona, vmes pa se bo 29. 6. obrnil v direktno smer.

Jupiter bo prišel od 16°32 do 17°28 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 11°26 do 11°01 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 24°04 do 24°14.

Neptun bo šel še zelo počasi retrogradno po Ribah, tokrat od 11°59 do 11°56 Rib.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 16°28 do 16°18 Kozoroga.

Luna bo 27. 6. vstopila v Ovna, 29. 6. v Bika, 1. 7. v Dvojčka in 3. 7. v Raka.

Zadnji krajec bo na nebu v ponedeljek, 27. 6., ob 20.18 na 6°30 Ovna.