Slavljenke

Rojeni januarja so že v »startu« obsojeni na slavo

N.S.
18. 1. 2022, 20.54
Deli članek:

Preverili smo, katere slovenske zvezde so ali pa še bodo januarja praznovale rojstni dan. Govori se, da imajo rojeni januarja predispozicijo, da postanejo znane osebnosti.

Mediaspeed
Špela Grošelj je pred leti slavila kot estradnica z najboljšo rojstnodnevno zabavo, ki pa je že nekaj let ne prireja več. Glede na to, da je sveže zaljubljena, je letos praznovala v dvoje.

Pred leti je slovenska estradna scena vsako leto komaj čakala nepozabno zabavo »srečanje strelcev in kozorogov«, ki jo je pred 35 leti prvič organiziral glasbenik Janez Bončina - Benč.

V dolgih letih žura so se na prireditvi seveda zbirali vsi zabave in dobre glasbe željni ljudje, ne glede na datum rojstva. Potekala je vsako leto na drugi lokaciji v Ljubljani, zdaj pa je že nekaj let ni bilo. In prav zato smo preverili, kdo slavi januarja, ko še traja obdobje kozorogov. Kar nekaj znanih iz Hollywooda je januarskih slavljencev, od supermanekenke Kate Moss, igralcev Jima CarreyjaOrlanda Blooma, Cube Goodinga Jr.Kevina Costnerja, Rowana Atkinsona in Bradleyja Cooperja do pevca Justina Timberlaka, pevke Mary J. Blige, glasbenika Roda Stewarta, nekdanje ameriške prve dame Michelle Obama, britanske vojvodinje Kate Middleton, kraljice pogovornih šovov Oprah Winfrey in številnih drugih.

Mediaspeed
Priljubljena pevka Amaya je minuli vikend dopolnila okroglih 30 let, kar je praznovala s tematsko zabavo v stilu 90. let, ki jo je pripravila za le nekaj najbližjih prijateljev.

Pri nas pa med drugimi slavijo glasbenica Neisha, pevka Maja Keuc - Amaya, pevka Špela Grošelj, nekdanja voditeljica Danica Lovenjak, podjetnica Senka Umek ... Kot zanimivost lahko povemo, da je statistično dokazano, da je verjetnost, da postanejo otroci slavni, večja, če so rojeni januarja. V Journal of Social Sciences so objavili študijo, ki je potrdila, da je veliko znanih ljudi rojenih v tem mesecu. Pa vse najboljše vsem, ki ta čas praznujejo rojstni dan, pa čeprav je ali bo večina zaradi razmer, ki vladajo v državi, ostala brez bučnih rojstnodnevnih zabav.

Mediaspeed
Nekdanja televizijska voditeljica in novinarka Danica Lovenjak je letošnji rojstni dan slavila brez tradicionalne rojstnodnevne večerje, saj zaradi ukrepov ni hotela tvegati z zabavo.

Mediaspeed
Senka Umek, podjetnica, modna navdušenka in soproga svetovno znanega DJ Umeka je minuli vikend upihnila 36 svečk na torti. Letos se je odpovedala zabavi in je praznovala v krogu družine.