Žigana se mnogi spomnijo tudi iz filma Gremo mi po svoje, v katerem je igral enega od tabornikov, nato pa se je spoznal s plesom in zaplaval v plesne vode. Z lepo plesalko Čehinjo Kristyno si je ustvaril družino, leta 2019 sta se razveselila tudi rojstva hčerke Rose Lie. Ples in petje pa mu še danes predstavljata veliko strast, kar se vidi v njegovih nastopih.

Petindvajsetletni Žigan Krajnčan je svoje mnoge talente pokazal že v prvi sezoni šova Slovenija ima talent, a mu takrat ni uspelo, zdaj pa se je vrnil prerojen in s spektakularnim nastopom.

Žigan je tokrat v svoji točki združil petje, ples in beatboxanje, s popolnoma svojo zvrstjo pa je navdušil gledalce in vse žirante. »Nimam pojma, kako si to izvedel, ampak si nas držal osredotočene od začetka do konca. To je nekaj, česar še nismo videli, in za take talente hočemo, da pridejo v polfinale, zato ...« je povedala Marjetka in Žiganu podelila svoj zlati gumb sezone, česar pa sam ni takoj dojel. »Če sem čisto iskren, sem se na šov letos prijavil tudi zato, ker bi rad na neki način popravil vtis s prvega nastopa izpred let. (smeh) Takrat sem bil še osnovnošolec, petje in ples pa sem od tistega nastopa do danes počasi razvijal. Ustvarjanje ter fuzija le tega in drugih umetniških obrti sta moja strast. Rad bi predstavil svoj umetniški izraz. Glavni razlog pa je to, da pripravljam svoj prvi glasbeni album ter si želim nastopanja in norih koncertov z bendom in plesalci,« je priznal Žigan, ki je zelo hvaležen, da je bil njegov umetniški izraz tako lepo sprejet.

zigan 2
Pop Tv
S svojim talentom je očaral vse, še posebej pa žirantko Marjetko Vovk.

Trenutno se pospešeno posveča nastopu na polfinalnem odru, kjer bo predstavil še več različnih umetniških fuzij, ki se bodo gibale čez različne umetniške žanre. »Že takoj po avdicijskem nastopu sem dobil nekaj idej, v glavi so se mi že začele izrisovati slike za polfinalni nastop. Lahko vam rečem, da se mi že vse počasi sestavlja v celoto – slika, gib, zvok … Pustite se presenetiti,« je povedal nasmejani Žigan, na katerega je ponosna tudi njegova slavna mama, glasbenica Romana Krajnčan: »Vesela in presenečena sva bila oba z možem Lojzetom. Nastop je bil tudi s profesionalnega gledišča odlično izveden – tako vokalno, plesno kot ritmično. Sploh si ne predstavljam, kako mu uspe združit glas, ritem, ples … naenkrat. Njegov inštrument je njegovo telo in uporablja ga, da ga je užitek gledati in poslušati. Komaj čakam njegov polfinalni nastop.«