Špasno poletje

Priljubljene zvezdnike čaka dolgo in delovno poletje

N.S.
11. 6. 2021, 21.00
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 21.53
Deli članek:

Najbolj popularno slovensko gledališče, mengeški Špas teater, je v znak veselja, da po dolgih mesecih spet lahko odpira svoja vrata, poskrbel za nepozabno zvezdniško druženje. Na njem so napovedali najpomembnejše dogajanje tega poletja – festival Špasno poletje.

M24
Ekipa romantičnega muzikala Ljubezenske prevare je navdušila kot vedno.

V prijetnem poletnem ozračju letnega vrta gradu Fužine je direktorica Špas teatra Urška Alič skupaj z zvezdniki svojih gledaliških uspešnic gostila nepozabno druženje in tiskovno konferenco, na kateri je predstavila prvi vseslovenski gledališki festival.

»Izredno vesela sem, da sta Špas in vsa ekipa končno lahko spet zaživela. Več kot štiri mesece smo načrtovali letošnje poletje, ki bo zares pestro. Špasne predstave bodo namreč nasmejale in razveseljevale ljudi po vsej Sloveniji, saj se bo naša karavana zabave selila od Ljubljane do Kranjske Gore, od Celja do Brežic ..., na kar 17. lokacijah po Sloveniji. In verjamem, da bo naš poletni festival uspešen, saj ljudje potrebujejo smeh in veselje, ki ga bomo mi zagotovo servirali veliko poletnih večerov,« je povedala navdušeno Aličeva in dodala, da bodo predstave izvajali na očarljivih prizoriščih po vsej Sloveniji; v mestnih središčih, parkih, na terasah, gradovih, vrtovih, v objemu gora, hribov in obale.

Festival bo potekal na 17 lokacijah po Sloveniji, kjer bo več kot 40 nastopajočih zabavalo gledalce na več kot 100 gledališko-glasbenih dogodkih, česar se zvezdniki tudi sami že zelo veselijo. »Predolgo smo bili doma in čas je, da se vrnemo na oder in nasmejemo ljudi.« 

Za zabavo in smeh bodo skrbele uspešnice Kriza srednjih let, Avdicija, Erotika po Emeršiču, Ljubezenske prevare, Ženska – ljubezni, izgube in obleke ter nova uspešnica Špas teatra Mala terasa. V njej bosta izjemna igralca Gorka Berden in Jaša Jamnik skočila v čevlje zaljubljenih zakoncev ter navduševala z zakonskimi in žgečkljivimi zapleti, ki jih je napisal Kamenko Kesar, družbo pa jima bodo z glasbenimi vložki delali priljubljena pevka Eva Boto in Tomi Purich band. Po sedmih mesecih čakanja bo svojo premiero komedije Večno samska te dni doživela tudi igralka Tina Gorenjak. »Res sem vesela, da bomo spet lahko igrali. Da bom lahko končno doživela premiero komedije Večno samska, ki bi morala biti lani jeseni ... Ker bom imela veliko predstav letos poleti, me vsi sprašujejo, kaj pa dopust. Meni je dopust to, da bom lahko spet igrala! Pa saj smo imeli sedem mesecev 'dopusta', zdaj me nič ne ustavi!« je priznala priljubljena igralka Tina Gorenjak.