drži pesti

Ana Soklič se pripravlja za odhod na Evrovizijo

Nejc Simšič
4. 5. 2021, 21.30
Deli članek:

Slovenska predstavnica Ana Soklič bo skladbo Amen na evrovizijskem odru prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja. Te dni pakira kovčke in se pripravlja na odhod v Rotterdam, kjer bo letos potekal izbor za pesem Evrovizije.

RTV Slovenija
Pevka pravi, da je dobro pripravljena in drži pesti za dobro uvrstitev.

Le še nekaj dni in ekipa z Ano Soklič, letošnjo slovensko evrovizijsko predstavnico, bo odpotovala v Rotterdam, kjer potekajo še zadnje priprave na težko pričakovani glasbeni spektakel Evrovizijo.

Ana bo s skladbo Amen na evrovizijskem odru nastopila kot druga v prvem predizboru, ki bo 18. maja. Jo bomo znova slišali v finalu 22. maja? »To bomo pa še videli, držim pesti. Kolikor si želim tega odra, ga me je tudi strah. Ampak takšne so najboljše stvari v življenju – strah in to vznemirjenje za lepše poti,« je pred odhodom povedala Ana Soklič, ki se sicer že zelo veseli odhoda na tekmovanje, pripravljenih pa ima kar nekaj kovčkov.

LETOŠNJA NOVA KORONAPRAVILA  

Ana bo nastopila s pesmijo Amen. V različici, ki jo bomo prvič slišali 18. maja, bo gospel del prišel bolj do izraza. »V skladbo je vključen tudi gospel del, ki je bil na posnetku z Eme le dodatek. Skupaj smo se odločili, da ga umestimo v skladbo, v nastop, ki bo predstavljen tudi v Rotterdamu,« je dejala Ana. Letošnja Evrovizija bo drugačna kot do zdaj, saj so nizozemske oblasti dovolile 3500 ljudi vsak večer. »Vsi obiskovalci in nastopajoči pa bodo morali opraviti hitri test, da bodo zagotovili, da med njimi ne bo okuženih z novim koronavirusom,« so sporočili s TV Slovenija.