Nekdaj pevka, danes podjetnica

Hajdi zavrača očitke o luksuznem življenju

Eva Jandl
18. 4. 2021, 21.00
Deli članek:

Nekdaj pevka, danes pa uspešna podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek je z družino, možem Urbanom in sinovoma, že tri tedne v tujini, ta čas so v Dubaju.

Osebni arhiv
Pravi, da nočitev v Dubaju v 5-zvezdičnem hotelu stane od 40 evrov naprej.

Zaradi tega nanjo letijo številne opazke in kritike, kot so letele na druge znane Slovence, ki si v času epidemije privoščijo eksotična potovanja. Hajdi smo poklicali v Dubaj in jo vprašali, kaj tam počne in kako gleda na celotno situacijo.

Hajdi, že nekaj časa potujete z družino, trenutno ste v Dubaju. Kakšno je tam stanje glede epidemije in kakšno je vzdušje, je podobno kot v Sloveniji?

Res je, trenutno smo v Abu Dabiju, smo pa v treh tednih, odkar smo na poti, kar nekajkrat spremenili lokacije. Najprej smo bili v Španiji, na Kanarskih otokih, natančneje – na Fuerteventuri, nato smo pripotovali v Milano. Osnovni namen je bil, da se vrnemo domov, a se je žal slovenska vlada medtem odločila zapreti meje, Urban pa je že imel dogovorjene sestanke v Dubaju in Abu Dabiju. Ravno zato smo se morali hitro organizirati, prestaviti let, in smo naslednji dan kar iz Milana odpotovali za Združene arabske emirate. Moram povedati, da na vseh lokacijah življenje poteka dokaj normalno, pravila so jasna in se ne spreminjajo vsak dan. Ljudje že ves čas nosijo maske in cene PCR-testov, ki so veliko bolj zanesljivi, so precej bolj dostopne kot pri nas. V Dubaju je precepljenih že več kot 60 odstotkov ljudi, maske pa je treba nositi tudi zunaj. Ob pojavu novih sevov so nemudoma zaostrili vstop Angležem in Afričanom in turisti se moramo redno testirati.

Na kritike glede potovanj v času epidemije ste se odzvali s posnetkom, v katerem ste pojasnili, da izkoriščate vavčerje za potovanja, ki so bila lani odpovedana. Pa vas je bilo kaj strah potovati z dvema otrokoma v času epidemije?

Čeprav mi ne bi bilo treba pojasnjevati ničesar, sem tako začutila, ampak na moje veliko veselje je moja publika razgledana in strpna, tako da so bila ta pojasnila namenjena bolj posameznikom s profili brez slik in imeni, sestavljenimi iz številk. Ampak meni je to v redu, saj imam za vse, karkoli počnem v življenju, čiste argumente, nikomur ne škodujem, tako da z veseljem pojasnim, kako in kaj. Nikomur nisem nič vzela, nikogar nisem oškodovala, in če se poglobiš v stvari, je mogoče potovati zelo ugodno. Nam kot družini potovanja pomenijo več kot recimo to, da bi imeli svojo hišo ali stanovanje, zato pač z možem vse svoje presežke  investirava v potovanja. Prepričana sva, da je to odlična popotnica za otroka, da spoznata svet in predvsem da se naučita sprejemati in spoštovati drugačno kulturo, ljudi, hrano, glasbo in tako naprej.

Namesto v stanovanjski kredit torej raje vlagate v potovanja. Radi potujete, kaj vam ta potovanja pomenijo, dajo?

Tako je, sama sem bila bankirka – sicer v korporacijskem segmentu, ampak sem se veliko naučila v tej službi. Predvsem sem se odločila, da s krediti ne želim biti žrtev hiše in drugih fobij, povezanih s tem, in ker sva imela z Urbanom možnost, da ostaneva pri mojih starših, je to najino odločitev le še podkrepilo. Z mojimi starši se zelo lepo razumemo in živimo v sožitju in spoštovanju. Radi drug drugemu pomagamo in se imamo zelo radi. To je tisto, kar šteje.

Šole so v Sloveniji že odprte – se vaša otroka šolata na daljavo? Kako ju motivirate za to?

Res je, v vmesnem času sva z Dantejem delala šolo na daljavo, saj so bile šole tako ali tako zaprte, nekaj dni, ko bo dejansko odsoten, z dovoljenjem ravnateljice in učiteljice, pa z Dantejem obveznosti opravljava na potovanju. Vsak dan imava vzpostavljeno rutino, in dokler ne opravi šolskih obveznosti, ni nobenih drugih aktivnosti. Glede tega sem zelo stroga, saj je zame na prvem mestu šola, potem pa vse ostalo, in želim, da se moja otroka tega tudi zavedata.

Nekateri komentirajo, da živite luksuzno življenje – kaj je namen vaših objav, kaj bi radi sporočili, pokazali?

Res je, gre za peščico ljudi, ampak vseeno je moj namen razširiti obzorja. Zame je obstoj na Zemlji stanje, kjer ni prostora za negativnost, prav tako zame profili na socialnih medijih niso predmet negativnosti, ampak deljenje izkušenj, mnenj, informacij. Seveda se ta lahko vedno razlikujejo, ampak iz tega se lahko razvijejo konstruktivne debate, ki po mojem mnenju niso sporne. Glede luksuznega življenja: objavila sem povezave do vozovnic za 90 evrov iz Budimpešte do Dubaja, prav tako sem podelila povezavo do 5-zvezdičnih hotelov, kjer je nočitev za štiričlansko družino že od 40 evrov naprej. Glede na navedeno so potem zame toplice v Sloveniji luksuz. Na svojih profilih želim doseči ljudi, ki jih zanimajo informacije, ki želijo izvedeti, kaj se izplača, kaj je ugodno, s čim sem zadovoljna, saj se osebno nimam za tipično influencerko, ker svoj denar služim drugače. Prav tako pišem blog, kjer delim informacije, kako do poceni letalskih vozovnic, križarjenj, pa o destinacijah, ki so dober in varen izbor za družine. Svoje družine in sebe pa nikoli ne dojemam kot turiste, ampak kot popotnike, in to je tista razlika v naših doživetjih, ki smo jih deležni na potovanjih.

Kako sicer poteka vaš dan, ste na potovanjih zaposleni?

Na potovanjih vedno vzpostavim rutino. Ta je pomembna predvsem za otroka. Zjutraj pozajtrkujemo, nato z možem delava. Popoldne, po 15. uri, imamo različne aktivnosti, ki so namenjene predvsem doživetjem, spoznavanju okolja. Zvečer imamo večerjo, po možnosti sestavljeno iz lokalne hrane. Sama velikokrat delam pozno v noč, medtem ko je Urban jutranji tip in vstane že ob 4. uri ter takrat nadoknadi odloženo delo.