Zamera?

William na pogrebu princa Filipa ni hotel hoditi ob bratu

L.K.
18. 4. 2021, 18.00
Posodobljeno: 18. 4. 2021, 18.05
Deli članek:

Princ Harry je naletel na hladen sprejem.

Profimedia
Peter Philips med Williamom in Harryjem

Že pred včerajšnjim pogrebom princa Filipa je bilo znano, da bo med sprevodom za njegovo krsto med princema Williamom in Harryjem proti kapeli sv. Jurija stopal njun bratranec Peter Philips. To je še podžgalo ugibanja, da sta brata še vedno sprta.
To je bilo prvič, da sta se brata skupaj pojavila v javnosti, odkar sta Harry in njegova soproga Meghan Markle opustila kraljeve dolžnosti in se čez Lužo preselila v Los Angeles.

Kot smo poročali včeraj, je bilo po koncu pogreba videti, kako brata in Williamova soproga Kate Middleton sproščeno klepetajo ob odhodu iz kapele. Kot poročajo britanski mediji, obeti pred snidenjem niso bili najboljši.

Enourni televizijski prenos pogrebne slovesnosti na gradu Windsor, kjer sta s kraljico v zadnjem letu preživela večino časa, in sprevoda s krsto pokojnika iz gradu do kapele sv. Jurija si je na BBC ogledalo 11 milijonov gledalcev, 2,1 milijona ga je spremljalo na ITV, okoli 450.000 pa na Sky News, na spletni strani poroča BBC. Na YouTube kanalu je BBC do danes zjutraj zabeležil 7,5 milijona ogledov posnetka, poroča STA.

Odkar se je Harry pred tednom dni vrnil na Otok, naj bi ga nekateri njegovi sorodniki sprejeli dokaj hladno. Na pogrebu naj bi ga princesa Anne, princ Edward in njegova soproga Sophie povsem »spregledali«. Ironično je, da naj bi mu bil še najbolj naklonjen zaradi prijateljstva z obsojenim ameriškim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom naklonjen princ Andrew. Večina britanske kraljeve družine je namreč na strani kraljice Elizabete II., Harry pa se jim je z intervjujem, ki ga je z njim in Meghan opravila ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey, očitno priskutil.

Britanski mediji poročajo tudi, da naj bi bil William tisti, ki je zaprosil, naj ga od brata ločuje Peter Philips.