Izročilo

Tudi vnuka legendarnega Brendija sta glasbeno nadarjena

Eva Jandl
14. 4. 2021, 21.00
Deli članek:

Anže Zavrl, član priljubljene skupine Gadi, o svojih glasbeno nadarjenih otrocih, ki sta sicer Brendijeva vnuka, in želji po motorjih, ki jo namerava kmalu uresničiti.

Osebni arhiv
Mlajši Brendi že igra na harmoniko.

David Novak, Anže Zavrl in Primož Ilovar sestavljajo prepoznaven trio Gadi, njihove pesmi pa si požvižgavajo tako mladi kot starejši. Vsi trije Gadi so očki – Primož ima hčer Lano in sina Marka, David ima dve hčerki, Stelo in Loti, Anže pa ima parček, hčerko Dioro in sina Brendija. »Vedno za prvi odziv na pesem vprašamo naše bližnje, naše otroke. Lahko rečem, da so oni dodatna komisija pred izdajo pesmi. Moja hči Diora je kot nekakšno sito – če si pesem ona prepeva, vem, da ima pesem potencial. Res ima smisel za glasbo, pa tudi za ples, verjetno po mami Tini,« je dejal Anže, ki ima otroka s Tino Vunjak, hčerko pokojnega legendarnega pevca Brendija. Po njem so tudi poimenovali sina, ki že obiskuje glasbeno pripravnico in ima veliko veselje do glasbe. »Oba čutita glasbo in si sama želita glasbenega izobraževanja, ob tem pa imata najino polno podporo.« Fantje so po dolgem letu premora zaradi koronastanja izdali novo pesem, polko z naslovom Ko mislim nate, in posneli videospot. Na snemanju spota pa so bili kot otroci, je povedal Anže, saj so si uresničili veliko željo: oblekli so usnjene jakne in sedli na motorje. »David ima to željo že od otroštva, Primož in jaz pa sva bila prepričana, da se nama bo ta želja uresničila na stara leta. A smo imeli motorjev po nekaj urah dovolj, saj ne znamo zares voziti in niti nimamo izpita. Smo se pa odločili, da bomo vsi opravili izpit in si nabavili motorje ter se skupaj odpravili na kakšen izlet,« je povedal Anže.

Založba Mandarina
Gadi

MED VIKENDI KAR DOMA

Epidemijo preživljajo doma, kar nekaj časa pa je trajalo, da so se vsi, tako sami kot njihove družine, na to navadili. »Vadili smo skupaj, ko so ukrepi to dopuščali. Bil pa je čuden občutek, ker ne moreš med vikendom iz sebe dati energije kot vsa leta poprej. Prav navaditi smo se morali, da smo med vikendi doma, enako naše partnerice in otroci,« je še povedal Anže, sicer učitelj razrednega pouka na osnovni šoli in učitelj diatonične harmonike.