Mirovni pogovori

Kraljica Elizabeta II. prevzela vajeti, prvi bo na vrsti Harry

R.T.
11. 3. 2021, 08.01
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 10.20
Deli članek:

Mirovnih pogovorov naj bi se lotila kar kraljica sama.

Profimedia
Meghan Markle in kraljica Elizabeta II.

Pred dnevi se je po intervjuju, ki ga je s Sussekškima opravila Oprah Winfrey, le oglasila britanska kraljica Elizabeta II. Izrazila je globoko zaskrbljenost in poudarila, da s princem Harryjem in njegovo soprogo Meghan Markle sočustvuje. Dejala pa je tudi, da so jo zelo razžalostili očitki rasizma, zato jih bodo v družini naslovili zasebno.

Britanski mediji poročajo, da bo zadevo v svoje roko vzela kar kraljica in da gre pričakovati, da bo z vnukom po telefonu spregovorila že v naslednjih dneh. Pri tem velja omeniti, da sta bila Harry in Meghan o z vsebino izjave Buckinghamske palače izpred nekaj dni seznanjena vnaprej, a po uradnih kanalih. Kraljičina namera torej daje vedeti, da bo skušala zgladiti odnose med preostankom britanske kraljeve družine in Sussekškima.

Britanski mediji še pišejo, da so besede zakoncev še posebej prizadele princa Charlesa in princa Filipa; tudi princ William je zaščitniški do svoje žene Kate Middleton, potem ko jo je Meghan obtožila, da je ona tista, ki jo je spravila v jok. Razumljivo torej, da je reža odgovornosti pristala na plečih kraljice.