SREČEN

Miki Vlahovič: Nešteto malih čarovnij ohranja zvezo svežo

Eva Jandl
4. 3. 2021, 06.50
Deli članek:

Glasbenik in kitarist ne skriva, da je še vedno zaljubljen v svojo ženo Petro, s katero uživata ljubezen in skupno življenje že četrt stoletja. Izdal nam je recept za to.

Tim Kovač
Za dober odnos je pomembna proaktivnost obeh, pravi glasbenik.

Glasbenik Miran Miki Vlahovič ne skriva svoje sreče v ljubezni, z ženo Petro veljata za usklajen in ljubeč par. Imata dva otroka, sina Marka (24), ki se je pred kratkim odselil na svoje z zaročenko, in hčerko Tio (18). Mikija smo zato vprašali po receptu za dober odnos, poln romantike. »Uf. Težko sem pameten. Se mi zdi, da če bi obstajala univerzalna formula, bi bili najbrž vsi enako in ultimativno srečni. Saj sami veste, dober odnos je sklop neštetih dejavnikov, na marsikaterega tudi nimate kdaj vpliva. Je pa res, da sta iskrenost, pogovor in neizmerno zaupanje partnerjev zagotovo nekaj, na čemer vsak dober odnos stoji. Vse ostalo, malce sreče, ščepec humorja, proaktiven odnos obeh in še nešteto malih čarovnij pa je tisto, kar vezo ohranja svežo.«

KONČNO VEČ ČASA SKUPAJ

Ob 25. obletnici poroke je tako Miki svoji ženi podaril pesem z naslovom Rad te imam. »Čas karanten sem zelo dobro izkoristil in ga preživel z družino. Z ženo sva celo prvič skupaj silvestrovala, kar je bilo res nekaj posebnega. Še bolj se zavedam, da je najpomembnejše to, da se imamo radi in da smo lahko hvaležni za to, kar imamo.« Pravi, da srečo v ljubezni že ima, želi si le še kariernih uspehov.

Tim Kovač
Med karantenami, ko so glasbeniki ostali doma, se je Miki posvečal svoji družini in z njo preživel veliko časa. Sicer pa se je sin Mark že odselil, hči Tia še živi doma, z ženo Petro pa sta celo skupaj nazdravila novemu letu, kar sta storila prvič.