Na ORL kliniki

Rado Mulej hospitaliziran: brez dlake na jeziku, dal bi jim …

R.T.
27. 11. 2020, 09.11
Posodobljeno: 27. 11. 2020, 09.16
Deli članek:

Ne kap, ne covid-19 je zapisal …

Revija Zvezde
Rado Mulej

Slovenski igralec, voditelj, komik Rado Mulej je, kot je zapisal na Facebooku, že nekaj dni na kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. Razlog? Delna pareza obraznega živca »zaradi mojega prenapornega delovnega tempa«.

Muleja je, kot je razvidno iz zapisanega, ganila požrtvovalnost vseh, ki so tako ali drugače zaposleni v zdravstvu. »Večino dneva se nesebično, požrtvovalno žrtvujejo in se izpostavljajo okužbi za katero se ni zdravila in to zgolj za to, da pomagajo sočloveku - pregoreli, utrujeni, pa vendar z iskrenim nasmeškom na obrazu le za to, da bo lažje nam. Polni so optimizma, prijetne tolažbe, srčnosti...ko je pacientu najtežje, si vzamejo čas in te zbodrijo, pozabavajo, z mislimi odpeljejo stran od bolecine...to so angeli. Že nekaj dni skrbijo tudi zame in jih imam čast opazovati, doživljati - to, ljudje moji, je nadčlovesko... kakšen intuziazem, srčnost, nesebičnost, profesionalizem, brezpogojna pomoč... Kaj jih poganja? Nič drugega kot le skrb in želja po pomoči sočloveku,« je zapisal.

Mulej je ob tem pozval državo, naj »vsakemu od njih omogoči vse, kar se omogočiti da«. »Potrojite jim plače, naj bodo za vedno oproščeni plačila vsakršnega zavarovanja, naj bodo oproščeni plačil davkov, oproščeni plačil vrtcev in šol za svoje otroke, naj imajo status nadčloveka, kar tudi so. Za to se bom boril in naredil vse za to da to izborim - to je najmanj kar lahko storimo za njih.«