Ustvarjalna in optimistična

Senidah: "Naj me pljuvajo ali hvalijo, da le niso ravnodušni"

Eva Jandl
29. 5. 2020, 21.01
Deli članek:

Senidah je predstavila, kaj je ustvarila med časom karantene, in povedala, da je bila kot otrok strašno sramežljiva, tudi zato je začela peti šele pred desetimi leti, ko je bila stara že 25 let. Danes je ena največjih glasbenih zvezd na Balkanu.

Marko Vavpotič/M24
Nekoč je bila zelo sramežljiva, danes pa ji samozavesti ne manjka.

Glasbenica Senida Hajderpašić, širše znana kot glasbena senzacija Senidah, je med karanteno ostala vedrega duha ter polna delovnega elana in tako je v enem samem tednu predstavila kar dva nova videospota. V prvem za pesem Ko je se je kot nekakšna maščevalna junakinja sprehaja po nočni Ljubljani in se na koncu lotila avtomobila, ga razbila ter zažgala, v drugem z naslovom Piješ pa se toči veliko alkohola. S slednjim videospotom je v le nekaj dneh dosegla milijon ogledov. Kot nam je povedala, je zanjo glasba univerzalni jezik. »Gre za energijo, ki jo daješ. To ljudje začutijo.« Zase pravi, da je »cross over artist«, torej lahko dela vse: pop, rap ... »Rada mešam različne glasbene sloge. Mi Slovenci imamo srečo, ker smo geografsko nekje na sredini, lahko črpamo od vsepovsod naokoli. Ljudje poslušajo tako balkansko kot moderno glasbo.«

Instagram
Med karanteno je praznovala 35. rojstni dan.

V desetih letih do mega uspeha

Senidah je aprila praznovala 35. rojstni dan. Na otroštvo ima lepe spomine, sploh na tiste pri sorodnikih v Črni gori, kjer je preživljala poletja. Rojena Ljubljančanka, ki je otroštvo preživela v Trnovem, ni hodila v glasbeno šolo. Peti pa je začela šele pri 25 letih. »Prej nisem niti pela niti igrala. Le doma sem dala mami kamero, v radio pa kaseto in sem imela svoj koncert, sem nastopala. Bila sem zelo sramežljiva, prav nerodno mi je bilo.« Danes ni več sramežljiva, prav nasprotno – je zelo samozavestna. »Naj me pljuvajo ali pa hvalijo, da le niso ravnodušni. Ne moti me. Z leti sem se naučila takšne stvari blokirati in nič več mi ne pride do živega.« Da je danes Senidah ena največjih pevk na Balkanu, dokazuje tudi novica, ki se je pojavila tik pred pandemijo, konec februarja. Bosanski časnik je namreč poročal, da je lepa pevka posnela duet z bošnjaškim pevcem Dinom Merlinom. Posnet naj bi bil v največji tajnosti, pesem pa naj bi bila na novem albumu Dina Merlina, ki naj bi izšel poleti.

Osebni arhiv
Za zadnjo pesem je v štirih dneh požela kar milijon ogledov.

Osebni arhiv
Povedala nam je, da obožuje dolge nohte – zaradi tega je opustila učenje kitare.