Kraljica ljudskih src

Šarac s čustvenim zapisom na Simonin 57. rojstni dan: "Svojim bližnjim je bila predana do konca"

R.T.
29. 4. 2020, 18.45
Posodobljeno: 29. 4. 2020, 21.36
Deli članek:

Več kot štiri leta je minilo, odkar je bolezen vzela slovensko kraljico ljudskih src. Danes bi Simona Weiss praznovala svoj 57. rojstni dan. Goran Šarac pa je z zapisom o pokojni soprogi orosil marsikatere oči.

arhiv
Pevka je umrla decembra leta 2015 po težkem boju z rakom.

"Na današnji dan, 29. aprila 1963, se je pred 57 leti, v Mariboru rodila Simona Weiss," glasi začetek čustvenega zapisa, ki ga je Goran Šarac objavil na družbenem omrežju Facebook in posvetil pokojni soprogi. Zapisal je, da je bila Simona za mnoge pevka in psihologinja, za družino pa mama in soproga. "V ta svet je bila rojena, da slovenskim ljudem s svojimi čustvenimi pesmimi prinaša radost, ljubezen in veselje. Hkrati pa širi upanje, da je lahko mali človek uspešen in spoštovan. Zato so jo klicali 'Kraljica ljudskih src'," je dodal in izpostavil, da je bila bližnjim "predana do konca".

Spomin na pokojno soprogo je obudil s Simonino pesmijo "Ena želja".

Šarac je večkrat povedal, da je bila priljubljena pevka ljubezen njegovega življenja, svojo srečo pa je po njeni smrti našel ob gostinki Jani Polak"Simona je vedela, da kot človek potrebujem nekoga ob sebi, in mi je dala tudi blagoslov za to," je, kot smo pisali, razkril Goran.