"Njena torbica stane več kot vsa moja oblačila"

Neda Ukraden z apelom za pomoč glasbenikom, javnost ogorčena

R.T.
22. 4. 2020, 08.05
Posodobljeno: 22. 4. 2020, 08.33
Deli članek:

Estradniki so ji stopili v bran, uporabniki družbenih omrežij so ogorčeni.

Instagram
Neda Ukraden se je z apelom za pomoč glasbenikom, podjetnikom in drugim obrnila na srbske oblasti.

Balkanska pevka Neda Ukraden je že pred dnevi priznala, da je zaradi koronakrize finančno prizadeta. "Kdo ni? Doslej je bilo odpovedanih več deset mojih koncertov, zaprli smo otroško igralnico v Beogradu, imeli smo več deset zaposlenih. Pevci so vedno bili svobodni strelci, vendar imamo vsi obveznosti. Tudi jaz sem vedno del nekaterih investicij," je navedla pevka in dodala: "Želim, da bi svoji hčerki, zetu in vnukom nekaj pustila".

Zvezdnica se je z apelom za pomoč glasbenikom, podjetnikom in drugim obrnila na srbske oblasti. "Apeliram na vse, ki trenutno odločajo o začasnem življenju v tej državi, vključujoč ekonomsko plat, da pomagajo tudi majhnemu številu glasbenikov, celotni skupini ljudi, ki je del bogate glasbene industrije, situacija pa jih je močno prizadela. Želela bi si, da se tudi njim omogočijo privilegiji, ki veljajo za majhne, velike ali srednje podjetnike," je navedla in dodala, da imajo vsi glasbeniki svoje družine, za katere morajo poskrbeti.

Čeprav se z Nedo strinja dobršen del srbske estrade, pa je njena izjava na družbenih omrežjih izzvala ogorčenje. "Ena njena torbica stane več kot vsa oblačila, ki jih imam," se glasi le en od komentarjev. Uporabniki so prepričani, da glasbeniki kot je Neda živijo razkošno. Srbski portal Telegraf je na svoji spletni strani objavil anketo, kjer je več kot 90 odstotkov ljudi odgovorilo, da 69-letnica in ostali srbski pevci ne potrebujejo finančne pomoči in kriznih dodatkov.