Ostanimo doma!

Glasbeniki smo stopili skupaj in se povezali

Eva Jandl
18. 3. 2020, 21.20
Deli članek:

Pogovarjali smo se z glasbenikom, ki je uspešno aktiviral slovenske glasbenike in druge estradnike, da so nagovorili svoje občinstvo in jim posredovali glavno sporočilo: ostanimo doma!

Marko Vavpotič / M24
Rok Lunaček je lahko ponosen, saj mu je uspelo povezati glasbenike, ki so med seboj sicer konkurenca. V teh trenutkih so bili pripravljeni stopiti skupaj in ozaveščati občinstvo, da moramo ostati doma.

Rok Lunaček je bil včeraj dopoldne seveda doma. Priznava, da ima zaradi trenutnega stanja v državi precej nenavaden občutek, kot verjetno večina med nami. Vendar pa se je Rok lotil posebnega projekta, da bi povezal slovenske glasbenike in estradnike v 14-dnevnem izzivu ostani doma.

Osebni arhiv
Rebeka Dremelj

»Opazoval sem mlade, ki se niso držali priporočil in so se družili. Vprašal sem se, kaj lahko storim, da bi njih in seveda njihove starše, ki so jih pustili z doma, prepričal, da je stanje izredno resno in da moramo ostati doma. Tako smo slovenski glasbeniki in druge znane osebe stopili skupaj s pobudo 14-dnevnega izziva Ostani doma. Posnamejo video, v katerem nagovorijo svoje sledilce, zaigrajo, zapojejo ..., in ga objavijo ter nominirajo prijatelje, znance, sorodnike, ki to potem delijo naprej – zato, da ostanemo živi in zdravi.«

Revija Zvezde
Blaž Gec iz skupine Zvita Feltna se je takoj aktiviral.

UČINEK SE ŽE POZNA

Nad odzivom je Rok navdušen. »Čeprav so si mnogi glasbeniki konkurenca, smo zdaj stopili skupaj in se povezali. Vsi delijo in prispevajo k ozaveščenosti in zdi se mi, da smo tudi že dosegli učinek. Sploh tisti glasbeniki in skupine, ki so posebej priljubljeni pri mladini, so se zelo angažirali in celo osebno okarali tiste, ki so se po družbenih omrežjih hvalili, da preživljajo čas v družbi. Res smo se povezali in rad bi povedal, da morda ni tako slabo biti nekaj časa doma,« je povedal Rok.

Revija Vklop
Tudi Blaž Švab iz skupine Modrijani je nagovoril svoje številne oboževalke in oboževalce.

»Moram omeniti tiste, ki so prvi najbolj zagrizli v akcijo: Rebeka Dremelj, Blaž Gec iz skupine Zvita Feltna, Blaž Švab iz skupine Modrijani, Aleš Bartol iz skupine Mambo Kings in Manca Špik. Omeniti moram še Raaya in Luko Basija, ki sta nagovorila množico ljudi, da ostanejo doma. In vsekakor moram omeniti še tiste, ki so se lotili akcije med prvimi: Urban Vidmar, Samuel Lucas, Miki Vlahovič iz skupine Victory, Alya, Bql, Polkaholiki, Coolfotr, Lepa afna, Boris Cavazza, Lado Bizovičar, Katarina Venturini, Nika Kljun ...« je našteval Rok in dodal še: »Zahvala gre tudi vsem zdravstvenim delavcem, ki skrbijo za bolne.«