Pop Smoke

V Los Angelesu pod streli umrl obetavni 20-letni raper

R.T.
19. 2. 2020, 16.14
Posodobljeno: 19. 2. 2020, 17.48
Deli članek:

Nadobudni raper naj bi zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici.

Profimedia
Bashar Barakah Jackson, bolje poznan kot Pop Smoke.

Ob približno 4.30 uri po lokalnem času (13.30 uri po našem času) sta v eno od hiš na območju soseske Hollywood Hills v Los Angelesu vdrla moška, oblečena v puloverje s kapuco. Izstrelila sta več strelov in s kraja zbežala peš, poroča portal TMZ.

V hiši je živel mladi, 20-letni nadvse obetavni raper Pop Smoke s pravim imenom Bashar Barakah Jackson. Ameriški mediji poročajo, da naj bi med streljanjem hude poškodbe utrpel ravno mladi raper, ki naj bi ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Cedars-Sinai, kjer pa naj bi poškodbam podlegel. Policija identitete žrtve sicer ni uradno potrdila.

Strelcev še niso izsledili, prav tako pa ne poznajo njune identitete, so sporočili policisti. Zaenkrat še ni znano, ali je šlo za poskus oboroženega ropa, ki se je končal na najbolj tragičen način, ali pa za načrtovan napad. Policija je v povezavi s primerom sicer aretirala eno osebo, a so na koncu ugotovili, da v zločinu ni sodelovala, in jo izpustili na prostost.

Raper Pop Smoke se je na naslovnice zavihtel julija lani, ko je izdal svoj prvi album Meet the Woo. Eno od pesmi, Welcome to the Party, je pozneje priredila tudi slavna Nicki Minaj. Pop Smoke je sodeloval tudi s Travisom Scottom.