Pomladni šov

Rokometni zvezdnik Luka Žvižej se bo preizkusil v baletu

E. J.
4. 2. 2020, 06.57
Deli članek:

Lani je Luka Žvižej postal 39-letni rokometaš upokojenec in trener, zdaj pa bo športne ambicije tešil s plesom v šovu Zvezde plešejo.

Pop TV
Športnik, ki se bo vrtel v plesnem šovu, je letos rokometaš Luka Žvižej.

Kopici znanih obrazov, med katerimi so pevke in pevci, zvezdniki iz resničnostnih šovov in dve igralki, se je pridružil še športnik. Luka Žvižej (39) je zagotovo eden najuspešnejših slovenskih rokometašev. Kot prvi Slovenec je namreč zaigral za klub Barcelona in postal evropski prvak, igral je tudi v madžarskem klubu Pick Szeged, bil dolgoletni kapetan v matičnem klubu RK Celje Pivovarna Laško, kariero pa zaključil v nemški Bundesligi pri GWD Mindnu. Tako je Luka, reprezentančni rekorder po številu golov, pri komaj 39 letih postal rokometaš upokojenec.

Nikola Miljković
Reprezentančno pot je ta levokrilni rokometaš končal s 702 zadetkoma kot najboljši strelec v zgodovini.

Z rokometnega na plesni parket

Po končani karieri je presedlal v trenerske vode in se tudi bolj posvetil dvojčkoma Krisu in Janu in ženi, saj je bilo prej vse podrejeno njegovim športnim obveznostim. »Žena Daca in dvojčka so moji najzvestejši podporniki,« pravi Luka o svojem novem pomladnem podvigu – plesal bo namreč v šovu Zvezde plešejo. »Plesnega znanja nimam,« pravi športnik. »Moje skrivno orožje je, da se nikoli ne predam. Konec je, ko na odru ugasnejo luči oziroma ko sodnik zapiska konec tekme. Popuščanja ni.«

Pop TV
Luka Žvižej