Znani Slovenci

Nenavadna imena otrok: »Njeno ime je pravljično, tako kot najina princeska«

Eva Jandl
27. 1. 2020, 20.20
Deli članek:

Pevka je svojo prvorojenko poimenovala Arwen, po vilinski kraljični iz trilogije Kralj prstanov. Porod pa je bil vse prej kot lahek, je povedala.

Osebni arhiv
Pevka je s hčerko doma šele nekaj dni. Arwen je pridna in veliko spi, pravi srečna Maja

Pevka Maja Založnik (36), ki ima za seboj že deset različnih talent šovov, je šest dni po napovedanem roku poroda rodila deklico. »Porod je trajal okoli pet ur, bil je naraven in zelo boleč. Marka ni bilo v porodni sobi, je bil v čakalnici, z mano je bila moja mami Melinda, ki ime je spodbujala in mi stala ob strani,« pravi Maja, ki je med težkim porodom deklice izgubila precej krvi. Za spol otroka sta s partnerjem Markom Jakofčičem sicer vedela že pred porodom, razkrila pa sta tudi, da sta se dogovorila, da bo ime za deklico izbral Marko, za dečka pa Maja. Po rojstvu deklice je pevka sporočila, da se je rodila Arwen. »Ime Arwen je izbral Marko, to je ime vilinske kraljične iz Gospodarja prstanov. Je pravljično in posebno ime, prav tako kot najina princeska,« nam je povedala Maja. Arwen Večernica je izmišljeni lik iz mitologije in serije knjig o Srednjem svetu britanskega pisatelja J. R. R. Tolkiena. Je eldarska kraljična in predstavlja eno izmed pomembnejših oseb v Gospodarju prstanov, v filmu pa jo je zaigrala prelepa Liv Tyler.

Osebni arhiv
Ime hčerke je izbral Majin partner.

Hčerki poje svojo pesem

Sicer pa Maja ni edina znana Slovenka, ki je za svojega otroka izbrala nenavadno ime. Tako je na primer voditelj David Urankar svojega drugega sina poimenoval Nels, igralka Ana Dolinar je sinu dala ime Lun, sodnik v šovu MasterChef Slovenija Luka Jezeršek je sina poimenoval Japec, voditeljica Ota Roš pa je drugemu sinu dala ime Zar, če omenimo tiste, ki so postali starši pred kratkim. Maja še pravi, da je nad imenom absolutno navdušena in da v novi vlogi zelo uživa. »Zdaj smo nekaj dni doma in se še navajamo drug na drugega. Arwen je zelo pridna in veliko spi. Pojem ji svojo pesem Smejem se ... Uspavanke se bo treba še naučiti.«

Osebni arhiv
Raper Zlatko je hčerke poimenoval Ni'ja Nur, Aina Nur in Tajra Nur.

Osebni arhiv
Werner in njegova edinka Kanenas