V TUJINO

Kljub tako lepim kot težkim trenutkom ljubezen ostaja

E.J.
15. 1. 2020, 20.40
Deli članek:

Pevec in glasbenik Davor Radolfi se podaja na odre v Evropi in ZDA, nam pa je zaupal, kako se je sploh začel ukvarjati z glasbo.

Promo foto
Pevec promovira novo pesem, tokrat ljubezensko.

Radolfi se podaja na turnejo v spomin na Oliverja Dragojevića v ZDA in po evropskih državah. Pravi, da je oboževal Slovenijo ter je vedno pripovedoval o druženjih z Otom Pestnerjem, Janom Plestenjakom, Vladom Kreslinom in drugimi slovenskimi glasbeniki. 

Priljubljeni pevec Davor Radolfi pravi, da je imel fantastično leto 2019, in kot kaže, bo leto 2020 zagotovo njegovo. Tako je v novo leto vstopil z novo skladbo Voliš li me još (Me še ljubiš), ki jo zaznamuje njegov razpoznavni latino-dalmatinski melos, tokrat pa se je posvetil dolgotrajni ljubezni. Pevec je namreč s soprogo Jasno poročen že 36 let, skupaj pa sta polnih 38 let. Imata dve hčerki, ki sta že odrasli, in vnukinjo, ki mu je seveda še posebej pri srcu. Radolfi priznava, da se v ljubezni v tako dolgem času zgodi marsikaj. »Moja najnovejša pesem govori o ljubezni z osebo, s katero si že dolgo časa in sta šla skozi tako lepe kot težke trenutke … a ljubezen ostaja,« je povedal in razkril, da tokrat pesmi ni napisal sam, temveč je avtor njegov dobri prijatelj.

VELIK HIT V JUGOSLAVIJI

Čeprav je prejel precej mamljivih ponudb za nastopanje ob novem letu, je Radolfi praznike preživel z družino: s soprogo Jasno, hčerkama in vnukinjo, z nami pa je delil fotografijo z letošnjega dopusta.

Davor Radolfi se z glasbo ukvarja že 40 let. Svoj prvi album je pred 35 leti posnel v španščini. »Dolgo sem živel v Latinski Ameriki, v Argentini. Navdušuje me vsa kultura od Karibov do Čila in Peruja, Bolivije, njihova indijanska kultura, njihove finese na kitari, s katerimi poveš vso zgodbo,« je povedal glasbenik in razkril anekdoto, kako je posnel prvo ploščo ter čez noč postal slaven. »Takrat niti nisem razmišljal, da bi se profesionalno ukvarjal z glasbo. Z glasbeniki iz Bolivije in Ekvadorja smo igrali na neki avstrijski diplomatski večerji, saj je bila žena ambasadorja iz Nikaragve. Tam nas je slišal producent, kmalu smo posneli ploščo. In na območju nekdanje Jugoslavije smo prodali toliko plošč, da sploh nismo mogli verjeti – oboževali so našo glasbo, čeprav niso razumeli besedil. Postali smo znani, začeli smo turnejo in od takrat sem na odrih,« nam je začetke svoje kariere opisal danes slavni pevec.