VROČE!

FOTO: Uroš Kuzman na žaru in občinstvo v pečici

Vito Tofaj
19. 11. 2019, 20.40
Deli članek:

»Roast« je gotovo najbolj priljubljena oblika standup komedije: a vroče ni le tistemu, ki »golta« vroče in obilno začinjene šale na svoj račun!

Vito Tofaj
Dr. Uroš Kuzman

Vroče je bilo prijateljem gospoda na najlepšem stolu v dvorani (beri: bodoči pečenki), torej standup komedijantom, ki na odru pražijo slavljenca, v tem primeru matematika dr. Uroša Kuzmana, in občinstvu v dvorani.

In ni pomembno, ali je v dvorani bila klimatska naprava ali je ni bilo, saj bi jo zaradi dela na polno moč in čez itak razneslo. Kot je sicer, od smeha, skoraj »razneslo« vse, ki so se zbrali v Kulturnem domu Velenje. In zbrali so se v sekundi: najprej so v nekaj več kot nekaj sekundah razprodali vstopnice in v sekundah pred začetkom je bilo preddverje prazno.

Vito Tofaj
»Pečenega« Uroša Kuzmana so z nastopom presenetili in ga dodatno »zapekli« prijatelji iz »Šaleškega pevskega zbora«.

OTVORITEV

Prvi je na oder, za ogrevanje, stopil uspešni bodoči standup komedijant, devetošolec Tjaš Esih. Medtem ko se je tresel od treme, se je občinstvo treslo od smeha: a nastop je opravil z vsemi odlikami. Če mu gre le še tako dobro v šoli.

GREMO!

In smo šli … skozi peklensko vroče zbadljivke. Do prešernega … no, rajskega smeha. Če za koga pravimo, ta se pa premalo smeji, zdaj vemo: taisti še nikoli ni bil na kakšnem roastu. Ali na standup večeru. Večer, ki so ga prijatelji posvetili Urošu, je bil poln presenečenj; najprej zaradi izvirnih šal (včasih komiki šale ponavljajo, na ta račun jih je največ slišal Tin Vodopivec), pa tudi za Uroša – »sesuli« so ga prijatelji iz »Šaleškega pevskega zbora«.

Vito Tofaj
Dr. Uroš Kuzman in življenjska sopotnica Janja.

In presenetila ga je žena Janja, ki je stresala tako gorke šale, da smo se resno spraševali, ali jih za Uroša morda ne piše ona. Odličen nastop je zaključila z besedami: »Kakorkoli, ljubim te, Uroš …« in po kratkem premoru dodala: »Saj veš, da sem to rekla zato, ker se spodobi …« No, po zaslugi izvrstnih standup komikov (na fotografijah) so tri ure »praženja« minile, kot bi mignil.