Zabava

"Škandal"? Kristalni mikrofon za džihadista

Vito Tofaj
12. 11. 2019, 20.40
Posodobljeno: 13. 11. 2019, 11.40
Deli članek:

Dokler mu ne bi pojasnili, da nagrajenega »džihadista« nihče ne sovraži, temveč je priljubljen in spoštovan: to je »jezikovni džihadist« Dušan Tomažič.

Vito Tofaj
Dušan Tomažič, prejemnik nagrade kristalni mikrofon

Če prireditve, na kateri so podelili kristalni mikrofon in priznanje Ane Mlakar (podeljuje ju Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije vsako neparno leto 7. novembra, na dan ustanovitve), niste spremljali v neposrednem prenosu, vam dolgujemo razlago.

Ali še boljše: naj vam zgodbo o »nezaslišani obtožbi« pove (povedal jo je med smehom) izjemen pripovedovalec, mentor, ki je vzgojil številne radijske in televizijske govorce, voditelj in prejemnik nagrade kristalni mikrofon Dušan Tomažič: »Ko je nekega dne mlajši kolega, ki je poklicno pot na Radiu Maribor sicer res šele komaj začel, med napovedjo naredil zame omembe vredno napako, sem mu prijazno razložil, kako in kaj … Nasvet je sprejel hvaležno, prijazno, z razumevanjem. Najin pogovor je slišal prijatelj in kolega, novinar in urednik za šport Zoran Milovanovič, in pripomnil: 'Dušan, ti si pa pravi jezikovni džihadist!!!' Zoranu sem se za pripombo zahvalil. In se takoj spremenil!«

Vito Tofaj
Ambrož Kvartič, prejemnik priznanja Ane Mlakar Radio Slovenija

DOGODEK …

... je bil eden tistih, ki se jih bomo še dolgo spominjali: ne le nagrajenca, ampak tudi povabljenci, zbrani v Studiu 26 (Radio Slovenija). Ne nazadnje s(m)o uživali ob odlični glasbi (prireditvi so »dajali ritem« Big band RTV Slovenija s pevko Majo Pihler Stermecki - Bilbi in duo Smet) in duhovitih zahvalnih govorih nagrajencev. 

Vito Tofaj
Duo Smet sestavljata odlična glasbenika, ki prisegata na instrumentalno glasbo - Tilen Stepišnik in Miha Erič.