Elegantne dvorne dame

FOTO: Znane dvorne lepotice dobile hudo tekmico

N.S.
8. 11. 2019, 20.55
Deli članek:

Nizozemska kraljica Maxima, sicer rojena kot Máxima Zorreguieta Cerruti, v Argentini, je soproga kralja Viljema Aleksandra, ki se je nekoč zaradi nje celo hotel odreči kroni. Danes velja za megapriljubljeno žensko, ki se lahko kosa s številnimi svetovno znanimi dvorjankami.

Profimedia
Nizozemska kraljica je med svojim ljudstvom oboževana, navdušila pa je tudi s svojo opravo na nedavnem dogodku, kjer se ji je že na daleč videlo, da je kraljica!

Štiriinštiridesetletna članica kraljevega dvora se morda ne znajde na naslovnicah naših in tujih medijev, a se ji zagotovo godi krivica. Lepa Argentinka se namreč brez težav kosa s cambriško vojvodinjo Kate Middleton, vojvodinjo Sussexa Meghan Markle, špansko kraljico Letizio ali monaško princeso Charlene. To je dokazala pred nekaj dnevi, ko se je udeležila kulturnega dogodka Prix de Rome 2019, za katerega je izbrala srednje dolgo čipkasto obleko, ki je poudarila njeno ženstveno postavo, in plašč v kamelji barvi, pika na i celotnemu videzu pa je bil njen klobuk.

VZPONI IN PADCI

Kraljica Maxima, ki je s svojo dostopnostjo osvojila srca večine Nizozemcev, je bila sicer v preteklosti večkrat tarča kritik, predvsem zaradi preteklosti njenega očeta Jorgeja Zorreguiete, kmetijskega ministra v vladi diktatorskega generala Jorgeja Rafaela Videla. Ta je bila odgovorna za izginotja in umore številnih političnih nasprotnikov v sedemdesetih letih in dolgo časa se je govorilo, da bodo njenega očeta obtožili vojnih zločinov, če ta stopi na nizozemska tla. Zaradi tega je celo zamudil hčerino kraljevo poroko in njeno kronanje. 

TIHO TEKMOVANJE

Seveda so vse dvorne dame v dobrih odnosih, a svetovni mediji jih vedno primerjajo med seboj, kot da gre za nekakšno tekmovanje. Vse dame odlikujejo prefinjena eleganca, okus za modo, kraljevi stil in srčnost, zato bi se večina res težko odločila, katero uvrstiti na piedestal najlepših kraljic ali princes na svetu. Torej vam prepuščamo, da si izberete svojo favoritko.