Eva Boto

»Na odru bom morala zapeljati celo Slovenijo«

E.J.
20. 10. 2019, 19.05
Posodobljeno: 20. 10. 2019, 19.06
Deli članek:

Pevka Eva Boto, ki je že pri 16 letih nastopila na Evroviziji, danes pa je del šova Znan obraz ima svoj glas, o tem, kako so starši dali zadnji cent, da so jo peljali na nastop.

POP TV
Eva kot Lady Gaga in Alex Volasko kot Bradley Cooper v šovu Znan obraz ima svoj glas.

V današnji oddaji Znan obraz ima svoj glas se bo pevka Eva Boto (23) prelevila v Ariano Grande. Pravi, da njene glasbe ne posluša, jo pa pozna. »Občudujem jo kot pevko, ima izjemen vokal, videti je božansko, a mi ta teden predstavlja en velik izziv, sploh ker bom prevzela vlogo zapeljive ženske, ženske, ki ima nadvlado nad tem, kar počne. To mi je najtežje, saj bom morala dejansko zapeljati celotno Slovenijo, da bodo verjeli tej zgodbi. Še posebej žirant Mile,« se glasno zasmeji. Želi pa si moške vloge. »Zelo rada bi se preizkusila v moški vlogi, niti ne vem, zakaj, ampak – ja. Že to, da bi lahko za en dan razmišljala kot moški, bi bilo zanimivo, kaj šele, da bi bila še videti tako. Vsekakor pa ne bi stopila v čevlje kakšne metal skupine, predvsem zaradi glasu. To tehniko moraš res obvladati, da tvoj glas sploh zdrži takšen napor. Če bi dobila kaj takšnega, verjetno ne bi spala ves teden.«

Revija Zvezde
Eva Boto

NA FESTIVAL PRI DESETIH

Eva, ki je zasebno srečna v objemu triatlonca Domna Dornika (26), je sicer zelo navezana na svojo družino. Njena starša sta se namreč zelo trudila, da bi Evi omogočila uresničiti njene sanje. »Moja družina je moj največji steber, če tega ne bi bilo, verjetno danes ne bi bila pevka. Odrekanj je bilo od samega začetka zelo veliko, že pri rosnih desetih letih sta me vozila po različnih festivalih, če jima čas tega ni dopuščal, pa me je peljala moja učiteljica glasbe Silveli Grosek, ki je nekako tudi sokrivec za vse, kar se danes z mano dogaja. Mislim pa, da mojim staršem ni žal, da sta toliko vlagala vame, konec koncev ni lepšega občutka, ko vidiš, da otrok v nečem uživa, in ga lahko pri tem podpreš. Takrat ti ni težko dati še tistega zadnjega centa, ki ga imaš, da bi se lahko tvoj otrok razvijal v tej smeri še bolj,« iskreno pove.

Mediaspeed
Eva Boto