Zabava

Poslušalci izbrali, Veseljakom bosta v Jutranji budnici družbo delala Žiga in Nina

R.T.
11. 10. 2019, 09.48
Posodobljeno: 11. 10. 2019, 09.56
Deli članek:

Po včerajšnji nagradni igri na našem FB profilu in ugibanju, kdo bo Veseljakom v Jutranji budnici še delal družbo, poleg Janje Ulaga in Mateja Verdinka, zdaj ni več dvoma, da bosta to Žiga Deršek in Nina Cestnik Pavlič.

Radio Veseljak
Žiga Deršek in Nina Cestnik Pavlič

Prav njima pa se je s strani poslušalcev namenilo največ glasov na FB profilu Radia Veseljak, kar je bilo pozitivno presenečenje tudi za oba voditelja. 

Vodenje Jutranje budnice pa bo zagotovo večje presenečenje in izziv za Žiga, saj se je Nina v tovrstni vlogi že preizkusila in to tudi v paru z nekdanjim Veseljakovim voditeljem Mitjem Urbančičem. Po tem, ko je postala mamica, se je bolj našla v dopoldanskem vodenju programa, sedaj, ko sta deklici že večji, pa se zgodnjega prebujanja s poslušalci zopet izredno veseli. 

Slednje bi zlahka lahko rekli tudi za Žiga. Čeprav je doslej zabaval poslušalce v popoldanskem terminu, je nad "selitvijo" v jutranjega izredno navdušen. Žiga namreč meni, da se vso bistvo dneva odvija zjutraj, hkrati pa je vesel, da bo po budnici lahko bolj učinkovito preživel dan. 

Radio Veseljak
Jutranja budnica

Žiga Derška poznamo tudi kot vzpenjajočega slovenskega glasbenika, fant je diplomirani dizajner notranje opreme, sodeluje pa tudi na regionalni televiziji v Velenje, kjer vodi oddajo Dobro jutro, vsak četrtek pa ste lahko z njim v živo tudi ob spremljanju najbolj gledane oddaje kanala z več kot 20 letno tradicijo, imenovane Naj viža. Glasbena oddaja gosti goste večinoma iz narodnozabavnih ansamblov, ki v velenjski studio prihajajo iz vse Slovenije. 

Nina in Žiga, ki veljata za izredno energični in nasmejani osebi, obljubljata, da bo njuno jutro narejeno po vzoru preprostega in sproščenega poslušalca, ki je odprt za veliko humorja. To bo njuno osnovno vodilo, da iz še tako težkih situacij, dogodkov, turobnih dni, ustvarita nasmejano vzdušje. 

Radio Veseljak
Žiga Deršek in Nina Cestnik Pavlič

Še prej na Brač

Še preden pa se z vodenjem Jutranje budnice zares soočita, pa se odpravljata na skupni dopust. No, delovni dopust. Nina in Žiga bosta namreč 'na čelu' letošnje Veseljakove morske karavane proti Braču. Mogoče tudi za to, da se bolje spoznata, ali pa, ker vemo, da bosta za poslušalce odlično poskrbela. 

Kot bosta skrbela v radijskem etru, kamor bosta tako kot Janja in Matej vključila tudi glasbene želje, zanimive goste, sveže novice, šale v živo itd.

Prebujajte se z nami vsako jutro tekom delovnega tedna v Jutranji budnici od 06.00 do 10.00 ure.