Jagoda in Jurij Batagelj, izkušena plesalca, ki sta skupaj zaplesala tudi v zakon, sta sprejela vlogo voditeljev in koreografov posebne romantične oddaje.

Znana slovenska plesalca imata za seboj zavidljivo kariero, sta državna, evropska in svetovna prvaka v latinskoameriških plesih ter zmagovalca Blackpoola in svetovnega pokala, poleg plesu pa sta že skoraj dve desetletji strastno predana tudi drug drugemu. Zdaj sta sprejela nov izziv, in sicer bosta v oddaji Zapleši v ljubezen nastopila tudi kot voditelja, hkrati pa bosta ustvarila koreografijo za plesne pare, ki se med seboj še niso srečali.

Dva sodelujoča, ki sta se odločila za plesni zmenek na slepo, bosta namreč vsak zase vadila koreografijo, ki sta jo pripravila Jagoda in Jurij. Par se bo videl šele ob prvem plesu in se še pred besedami spoznaval prek giba. Ko se bo naučena koreografija sestavila v celoto, bo morda prvi ples vodil tudi v prvi zmenek. »Ples je ena sama ljubezen,« pravita Jurij in Jagoda, ki menita, da je ples lahko odličen začetek skupne zgodbe, saj skozi ples zelo hitro vidiš, ali preskoči tista iskrica ali ne. »Midva sva se zaljubila prav prek plesa, zato verjameva, da je to res lepa podlaga za čudovit odnos,« dodajata.