Nina Pušlar v Križankah ni imela treh koncertov, a bi jih lahko imela. Tri. In več. No, saj jih bo imela: po odmoru se bo oktobra vrnila na oder.

Na odre … ki so njen drugi dom. Pred občinstvo, njeno »drugo družino«. Ninina »prva družina« pa je zasedla prostor nedaleč od odra: pod njim so se gnetli najbolj goreči oboževalci. Ko smo prišli na prizorišče, je bilo prazno, le petdeset gledalcev se je gnetlo pred vhodom v avditorij. »Obiskovalcev ni veliko,« smo navrgli menedžerju Alešu Uranjeku. »Brez skrbi … bodo.«  

nina 09
Vito Tofaj
Koncert Nine Pušlar spada med tiste, ki jih lahko opišemo kot – fantastične!

Gneča na kubik

Po tem smo pogledali na uro: gorečneži so stali pred vrati uro in pol (!) pred začetkom. No, obiskovalci so, kot je napovedal Aleš, prišli. Kmalu. Nina z ekipo ne le da skrbi za vedno nove lepe, spevne pesmi, ki nežno in za vedno prevzamejo srca poslušalcev, temveč tudi za večjo prepoznavnost Križank. Ko smo spremljali prihode, se je skoraj vsak stoti obiskovalec spotaknil in skoraj padel čez EDINO! stopnico na dvorišču. Ko se je čez stopnico »skotalila« dvajseta obiskovalka, smo le vprašali: »Prvič v Križankah?« »Jap …« je zardela dahnila simpatična rdečelaska. Kakorkoli, nek poseben čar in žar nosi Nina s seboj. V sebi. Na dlani …No, če vemo, da so vremenoslovci napovedali neurje s strelami (in točo), se je moralo nekaj zgoditi, nekakšen mali čudež, saj se je slabo vreme, dobesedno v sekundi, razkadilo … in so se med Ninino »točo« uspešnic – najnovejšo Svet na dlani in že zimzelenimi Svet je tvoj!, Odhajam z vetrom, Pozdrav z ljubeznijo, Sladoled z vesoljem, prosim, To mi je všeč in drugimi, posebej aranžiranimi za koncert »bliskali« le reflektorji … ki so ves čas osvetljevali novo, mlado kraljico slovenskih src.