Zvezde plešejo

V angleški različici plesnega šova kar trije slovenski plesalci

E.J.
8. 9. 2019, 16.57
Posodobljeno: 8. 9. 2019, 16.57
Deli članek:

V 17. sezoni angleški različici šova Zvezde plešejo imamo letos kar tri slovenske plesalce, vtise iz zakulisja je z nami delila plesalka Nadiya Bychkova.

Osebni arhiv
Plesalka Nadiya Bychkova je vesela, da je ponovno del profesionalnih plesalcev v šovu, ki jo je izstrelil v orbito prepoznavnosti.

Na britanski televiziji se je začel plesni spektakel Strictly Come Dancing, ki je najbolj gledan angleški televizijski šov in je inačica šova Zvezde plešejo. Kdor sodeluje v šovu, je na Otoku velika zvezda – med njimi sta tudi dva Slovenca, Ptujčan Aljaž Škorjanec in slovenska plesalka ukrajinskih korenin Nadiya Bychkova, oba večkratna svetovna prvaka; med drugim sta kot najstnika trenirala v isti plesni šoli v Sloveniji. Nadiya bo tokrat plesala v tretji sezoni, po koncu druge pa nam je povedala: »V zakulisju šova Strictly Come Dancing je zelo delavno in naporno. Se pa v takih šovih vedno ustvari prijateljsko vzdušje. Plesalci preživimo veliko časa skupaj in postanemo zelo domači.« Aljaž pa je del šova vse od leta 2013 in je v Britaniji zelo znana oseba, med drugim je spoznal tudi vojvodinjo Kate in princa Williama. Večkrat se vrne v Slovenijo skupaj z ženo, prav tako plesalko Janette Manrara, pred časom pa je izjavil, da pleše že od petega leta in je Slovenijo zastopal na evropskih in svetovnih prvenstvih, vendar ples pri nas ni vsesplošno poznana stvar, zato ga na oddihu v domači Sloveniji nihče ne prepozna.

Instagram
Plesalec Aljaž z ženo, prav tako plesalko Janette Manrara. Skupaj večkrat obiščeta Slovenijo.

ZAPLESALA ŠE V ANGLEŠKEM ŠOVU

Pri snemanju promocijskega spota pa je sodelovala še ena Slovenka, in sicer Gordana Grandošek Whiddon, ki jo poznamo iz šova Zvezde plešejo – nazadnje je bila Wernerjeva soplesalka. Skupaj s svojim možem, avstralskim plesalcem Trentom Whiddonom, sodelujeta v šovu pri skupnih plesnih točkah profesionalnih plesalcev in sestavljanju koreografij.

Osebni arhiv Gordane Grandošek Whiddon
Gordana Grandošek Whiddon in njen mož Trent sodelujeta pri BBC-jevi oddaji Strictly Come Dancing.