Tuji mediji

Nas bo na Evroviziji res zastopala Senidah?

E.J.
6. 9. 2019, 06.53
Posodobljeno: 6. 9. 2019, 06.53
Deli članek:

Slovenska pevka Senidah vsakodnevno polni časnike, za zadnji škandal je poskrbela na nastopu pred 100 tisoč oboževalci, težava pa je bila njena modna oprava, ki je več pokazala kot skrila.

Marko Vavpotič/M24
Senidah je postala prepoznavna kot pevka skupine Muff, s katerimi je začela peti leta 2011. Nato pa je lani samostojno izdala pesem Slađana in postala znana tudi v tujini.

Pred kratkim sta dva srbska časnika Kurir in Telegraf poročala, da se slovenska pevka Senida Hajderpašić (34) oziroma Senidah izredno veseli, saj naj bi se ji izpolnila velika želja: bila naj bi slovenska predstavnica za pesem Evrovizije prihodnje leto, to pa naj bi postala kar na povabilo organizatorjev in brez udeležbe na tekmovanju za pesem Evroviozije Ema. Pripravljala naj bi že pesem, naj bi jim zaupal pevkin bližnji vir, nastop pa naj bi bil pomemben za njeno mednarodno kariero. Za pojasnilo smo vprašali TV Slovenija, od koder so odgovorili: »Informacija ni resnična. Priprave na Emo 2020 že potekajo,« so zapisali in dodali, da se bo izbor EMA zgodil v februarju ter da je letošnja novost prijave v dveh kategorijah, za uveljavljene izvajalce in za novince oziroma EMA Freš. Za komentar smo prosili tudi Senidah, vendar do zaključka redakcije ni odgovorila.

Osebni arhiv
Senidah

SAMA SE OBLAČI IN LIČI

Zadnji nastop Senidena festivalu Music Week v Beogradu, kjer ima pevka izredno veliko oboževalcev, pa še vedno polni medije. Nastopila je v prevelikem suknjiču in majici, ker ni imela hlač, pa so kamere ujele tudi njeno mednožje. Delno cenzurirani posnetki nastopa in fotografije te dni krožijo po spletu, sicer pa nam je Senidah v pogovoru nedolgo nazaj zaupala, da natančno ve, kaj želi obleči in da se more zanesti na nikogar, razen nase. »Že večkrat sem imela stilistke, pa mojstre ličenja, a meni to ni v redu. Jaz se sama oblačim in tudi ličim. Oblačila si dam šivati – najprej kupim kos oblačila, ga preoblikujem, razrežem ali pa kombiniram z ostalimi stvarmi, ki jih imam. Če se vidiš, kakšen bi rad bil, tega ne moreš prenesti na drugo osebo. Je stresno in je finančni zalogaj, da si vse urejam sama, a sem zadovoljna.«

Mediaspeed
Posnetek Senidinega petja je na kanalu youtube objavila njena sestra, saj Senida takrat ni bila dovolj samozavestna, da bi to storila sama.