Jože Robežnik

Nikoli ne bo pozabil skoka Tanje Žagar

E.J.
30. 8. 2019, 20.48
Deli članek:

Zabavni Jože Robežnik o spominih na festival Popevka, Mariu Galuniču in tem, kaj ga najbolj zabava pri svojem komaj enoletnem sinu.

Osebni arhiv
Televizijski voditelj in ustvarjalec videov pravi, da potrebuje "luft", ker je potem boljši. Že nekaj časa je zagrizen gorski kolesar.

Televizijski voditelj Jože Robežnik, ki smo ga vajeni gledati ob nedeljskih popoldnevih v oddaji Vikend paket na nacionalki, ob boku simpatične Bernarde Žarn, bo prvič stopil na veliki oder. Skupaj s prekaljenim voditeljem Mariem Galuničem bo namreč 15. septembra vodil festival Popevka; lani je Galuniču družbo na odru delala pevka Nuška Drašček. Jože se sodelovanja z Mariem veseli: »Trema je vedno prisotna, kar je dobro. Je pa nedvomno soočanje s tremo lažje ob tako izkušenem in veščem sodelavcu. Z Mariem sva sodelovala že v času njegovega urednikovanja Razvedrilnega programa Televizije Slovenija. Takrat me je tudi angažiral za Taksi, kviz z Jožetom.« Je sicer Jože vesten gledalec Popevke? »Popevko sem do zdaj spremljal dokaj redno. Izmed vseh sta se mi v spomin nedvomno vtisnila nastop Foxy Teens in njihova pesem Naj pada zdaj dež. Človek bi res težko pozabil Tanjin skok v županjino naročje.«

Žiga Culiberg/TVS
Jože je bil pred televizijsko kariero finančnik, delal je kot upravljavec sklada zasebnega kapitala.

ZABAVNO JE BITI OČKA

Jože nam bo sicer že peto leto krajšal nedeljske popoldneve v oddaji Vikend paket. Voditelj je znan tudi po svojih brkih, »od katerih se ne loči kot od žene ne«, sicer pa pod imenom Joco Hud snema spletne oddaje Stvar in videe za različne naročnike. Jože pa je lani postal ponosni očka in priznava, da od takrat predvsem ceni – čas. »Najboljše pri vlogi očeta so smeh, razgrajanje in crkljanje ... Najbolj nenavadno pa se mi zdi to, da lahko že zelo majhnim otrokom smrdijo noge. Kdo bi si misli?!« navihano pravi Jože.