Javno opravičilo

Zaradi princa Georgea ostala brez službe?!

S.N.Č.
28. 8. 2019, 06.56
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 07.03
Deli članek:

Afera, ki jo je z norčevanjem iz princa sprožila Lara Spencer, postaja zanjo nočna mora. Potem ko se je proti njej dvignil ves Broadway, je imela zdaj tudi že zagovor pri delodajalcu.

Profimedia
Mali princ na srečo ne ve, da je zaradi svoje ljubezni do baleta tarča posmeha.

Priljubljena petdesetletna voditeljica kultne televizijske oddaje Good morning America, Lara Spencer, si verjetno niti v sanjah ni predstavljala, v kaj se zapleta, ko se je v svoji oddaji pošalila na račun princa Georgea.

No, pravzaprav se je pošalila tako na račun šestletnika kot njegovega očeta, britanskega kronskega princa Williama.

Sporočilo Williamu

Lara se je v jutranjem šovu ob britansko kraljevo družino obregnila bolj mimogrede – češ, kako so šolski urniki, kakšne imajo otroci aristokratov, nemogoči, ker fantje pač ne morejo uživati v učnih urah baleta. »No, z izjemo britanskega princa Georgea, saj njegov oče pravi, da je vsa družina srečna, ker mali mož balet obožuje.« Do sem je bilo seveda vse v redu, saj je res povzela besede očeta, sporni pa so cinične besede in glasen smeh na koncu sporočila, ki ga je naslovila na princa Williama: »No, princ, bomo videli, koliko časa ljubezen tvojega sina do plesa sploh lahko traja!«

Profimedia
Lara v svoji oddaji gosti največje zvezde – na fotografiji skupaj s Taylor Swift.

Na nogah

Morda bi Larine besede neopaženo izzvenele, če se nanje ne bi odzvali znani ameriški plesalci in plesalke. Legendarna plesalka in koreografinja Debbie Allen je prva ogorčeno zahtevala Larino javno opravičilo tako kraljevi družini kot vsem plesalcem, saj so bili zaradi moškega spola vso zgodovino šikanirani celo največji umetniški plesalci.

Takoj za Debbie pa se je oglasila še vdova Gena Kellyja, plesnega revolucionarja, ki je čez lužo čaščen malodane kot narodni heroj. »Ob vsem trudu in dejanjih, ki jih je moj pokojni soprog desetletja vlagal v boj proti stigmatizaciji moških plesalcev, žaljenje dečka zaradi njegove ljubezni do plesa v letu 2019 dojemam kot izjemno sramotno in primitivno,« je med drugim povedala.

Lara se je za vse svoje izjave opravičila, a jo je vodstvo mreže ABC poklicalo na zagovor. Ali ji je službo uspelo ohraniti, pa se še ne ve.