Zanikajo

Britanski dvor v bitki na dveh frontah

S.N.Č.
17. 8. 2019, 07.45
Deli članek:

Zelo redko se zgodi, da se tiskovni predstavniki iz Buckinghamske palače s potrditvijo ali zanikanjem odzovejo na pisanje medijev. Tokrat pa so morali v enem dnevu ukrepati kar dvakrat.

Profimedia
Kraljica Elizabeta je na princa Andrewa besna, kot ne pomnijo, da bi kdajkoli bila na kogarkoli.

Prvo pojasnilo z dvora je povezano z ženo princa Harryja Meghan Markle, drugo pa s princem Andrewom. In čeprav je vse, kar se zgodi v zvezi z vojvodinjo Susseško, vedno najbolj vroča tema, je njena zgodba v primerjavi s prinčevo tokrat povsem zvodenela.

ZLORABA IMENA

Uradno izjavo v zvezi z Meghan Markle je palača podala zaradi zlorabe njenega imena v spletni kampanji, ki propagira shujševalne tablete. V nelegalnih oglasih na družbenih omrežjih so oglaševalci shujševalnih tablet Keto Weight Loss namreč navedli, da je Meghan prav z njihovimi izdelki po porodu uspelo utrditi telo in si povrniti želeno postavo. Objavili so celo dva citata, ki hvalita shujševalne tablete, in pod ta precej drzno podpisali kar vojvodinjo.

Po zanikanju vpletenosti Meghan v oglas so iz palače najprej ukrepali s pritiskom na oglaševalca, da lažno kampanjo takoj konča, in napovedali tudi odškodninsko tožbo.

Ko so oglaševane tablete še zdravstveni strokovnjaki označili za nevarne in opozorili ljudi, naj jih ne jemljejo, se je zdelo, da se bo zadeva še visoko stopnjevala. A je že nekaj ur za prvo novico odjeknila druga, veliko bolj šokantna vest, ki ima kljub takojšnjemu odzivu dvora že zdaj zelo grenak priokus in bo ne glede na razplet še dolgo odmevala.

OTIPAVANJE?

Ko je v začetku tedna v ameriškem zaporu v sumljivih okoliščinah umrl bogataš Jeffrey Epstein, ki ga je obtožnica bremenila spolnega izkoriščanja mladoletnic, so namreč na plano prišli sodni dokumenti iz leta 2015, v katerih se pojavlja ime princa Andrewa, ki naj bi v milijonarjevem domu nadlegoval mladoletnico, ta pa je zdaj kot odrasla ženska tudi spregovorila za medije. Takole pravi Johanna Sjoberg: »Leta 2001 smo bili v Epsteinovem newyorškem stanovanju. Nekdo je predlagal, da se fotografiramo, in smo sedli na kavč. V naročje princa Andrewa sem se sicer usedla po svoji volji, on pa se je nato dotaknil mojih prsi.«

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da vojvoda Yorški ni sodeloval v takšnih početjih in da so kakršnikoli namigi o neprimernem vedenju do mladoletnic čista neresnica.

Ker se v zvezi z Epsteinom poleg prinčevega pojavlja tudi mnogo drugih znanih imen in so se v sodne dokumente komaj dobro zakopali, princ verjetno še dolgo ne bo mirno spal, četudi se bo na koncu izkazalo, da je v resnici nedolžen.