V STRAHU

Obsojeni mučitelj se je približal otrokom Kate in Williama

N.S.
30. 7. 2019, 20.25
Deli članek:

Kensingtonska palača bo preverila postopek varnosti, da bo ugotovila, kako se je lahko trem malim princem približal dostavljavec pohištva Darren Benjamin, ki so ga leta 2008 obsodili in zaprli zaradi mučenja ljudi.

Profimedia
Varnost plemiških potomcev je bila ogrožena, pravijo viri na dvoru, čeprav se ni nič zgodilo.

Darren Benjamin, ki je bil leta 2008 obsojen hudega mučenja ljudi, saj je svoje žrtve mučil z vrelo vodo in drugimi načini krutega ravnanja z ljudmi, je zdaj spet tarča medijev.

Medtem ko je pretekli vikend dostavljal pohištvo v Kensingtonsko palačo, saj dela za neodvisni selitveni servis, je med prenašanjem pohištva srečal britanska princa Georgea in Louisa ter princeso Charlotte. Na srečo so bili vsi trije pod skrbnim očesom varuške Marie Terese Borrallo, a zavladala je splošna panika, kaj vse bi se lahko zgodilo, če bi jih mučitelj dobil v roke. Kate in William sta zato zahtevala podrobno preučitev varovanja palače in njunih princev, saj se kaj takega ne bi smelo zgoditi. »Takoj ko smo izvedeli, kaj se je zgodilo, samo sprožili analizo, ki bo pokazala, ali so varnostni sistem in predpisi sploh še primerni,« je sporočila Kensingtonska palača, ki je še dodala, da sta slavna zakonca, vojvoda in vojvodinja Cambriška, že pomirjena in sta vesela, da se njunim otrokom ni nič zgodilo, na najslabše pa sploh nista želela pomisliti.

Profimedia
Kate in William sta bila v šoku, ko sta izvedela novico.