KOMBINACIJA

Jasmin Stavros: Živim v osamljeni vasici in lovim ribe

E.J.
27. 5. 2019, 20.30
Deli članek:

Hrvaški superzvezdnik Jasmin Stavros, ki bi svoje uspešnice pel kar sedem ur, se je znašel v nepričakovani glasbeni kombinaciji s Slovenci.

M24
Jasmin Stavros ima status nespornega kralja zabave, ki ga bo znova dokazal na Roštiljadi.

Jasmin Stavros je postal pevec po naključju, kot pravi sam. Čeprav ga je vedno privlačil jazz, je ustvarjal pop uspešnice, zdaj pa je »kralj zabave« zajadral v narodnozabavne vode. Skupaj s Prekmurcem Pištekom in Navihankami je namreč hrvaški superzvezdnik posnel pesem Angel in hudič. Staki, kot prijatelji kličejo Jasmina Stavrosa, pojasni, da je do sodelovanja s Prekmurcem Pištekom prišlo spontano. »Skupaj sva zapela na koncertu, ljudje pa so bili navdušeni, pospremili so naju z bučnim aplavzom in vzkliki odobravanja.« Tako ni ostalo drugega, kot da se skupaj odpravita še v studio, zraven pa sta povabila Navihanke, znani slovenski narodnozabavni ansambel. »Pesem govori o lepi in zviti ženski, vsekakor pa gre za pesem, napisano za zabave,« pravi Staki. Štefan Grabar, bolje poznan kot Pištek, nas je v preteklosti zabaval že s številnimi izdelki, spremljali pa smo ga tudi v oddaji Slovenija ima talent.

Jasmin Stavros je eden od bolj izobraženih hrvaških glasbenikov. Končal je osnovno in srednjo glasbeno šolo, nato pa dve leti študiral na ameriški jazz akademiji. Zaradi družine se je nato vrnil na Hrvaško.

USPEŠNICE BI PEL SEDEM UR

Jasmin ima za seboj bogato glasbeno kariero: že več kot 40 let razveseljuje ljudi, polni zabave, šotore, dvorane in velja za nespornega kralja zabavne glasbe. Štiriinšestdesetletni pevec nam je še povedal, da živi v osamljeni vasici, saj mu najbolj prija mir, pozimi rad smuča in poleti lovi ribe. Jasmin, znan po svojem globokem glasu in neverjetni energiji, ima veliko oboževalcev, njegove koncerte obišče tudi po 50 tisoč ljudi. Za seboj ima namreč toliko uspešnic, da bi jih lahko pel kar sedem ur. Zadnjega maja bo nastopil na Roštiljadi, in kot poudari, da se tega nastopa izredno veseli. »Slovenska publika je ena izmed mojih najljubših.«