Zabava

Retrovročica 90. let ne popušča! Pozdrav pomladi s kraljema slo dance scene in Colonio

N.N.
14. 3. 2019, 16.00
Posodobljeno: 14. 3. 2019, 16.04
Deli članek:

Radio Salomon in Collegium Mondial Travel pripravljata ultimativni žur s hiti 90. in 00. let, Deanom on The Mikom, Dr. Silvanom ter največjo regionalno plesno skupino vseh časov.

Arhiv izvajalca
Colonia nekoč ...

Prva pomladanska sobota prinaša specialko za ljubitelje plesne muzike s preloma tisočletja. Dean On The Mike in Dr. Silvano DJ bosta združila moči v še enem žuru iz serije DeeJay Time Back In Time, ki pa ga bo s številnimi hiti zabelila najbolj znana glasbena skupina iz Vinkovcev. 

»Za Colonio sem sem slišal leta 1997, ko so izdali svoj prvi hit Sve oko mene je grijeh. Takoj me je pritegnil njihov zvok, zato smo jih povabili na Božični DeeJay Time v dvorano Tivoli. Spomnim se, da jih je bilo strah, saj je šlo za njihov prvi večji nastop, če ne celo za prvi nastop. Niso vedeli kako bo se bo odzivalo občinstvo, imeli so izjemno tremo. A ko so se zališali prvi takti pesmi Sve oko mene je grijeh, jih je skupaj s publiko odneslo. Po končanem nastopu so vsi trije v en glas zatrdili, da tega trenutka ne bodo pozabili nikoli v življenju,« se spominja Dean in dodaja, da: »So bili njihovi nastopi vedno polni energije in koketiranja s publiko.« 

Arhiv izvajalca
... in danes.

Colonia je nanizala 13 albumov (več jih je izšlo izven ex-YU regije) in štiri zbirke hitov, med katerimi velja omeniti vsaj Za tvoje snene oči, U ritmu ljubavi, Lady Blue, Budi mi zbogom, Oduzimaš mi dah, C'est la vie, Najbolje od svega in Plamen od ljubavi. Večini boste lahko v živo prisluhnili 23. marca na zabavi DeeJay Time Back In Time v ljubljanski Cvetličarni. 

Zagotovo so posebni, ker v vseh teh letih od začetka delovanja niso popuščali v zvoku in energiji in ostali zvesti sami sebi in v večini tudi plesnemu ritmu, ki so se mu zaobljubili v devetdesetih letih. Na vrhuncu svoje priljubljenosti so bili edini plesni projekt na Balkanu, ki je s svojimi nastopi presegel običajne plesne nastope skupin in se približal spektaklom, kjer je poleg zvoka pomebna tudi vizualizacija šova. 

Rene Knapič
Dean in Doktor vabita na enega redkih skupnih nastopov, Silvano pa se ob petkih že ogreva z retro miksi v programu DeeJay Time.

Zmagujejo čustva 

Kreativno srce Colonie, Boris Đurđević je posnel tudi temo za šov Big brother in zmagovalno pesem Hrvaškega idola, sodeloval pa s številnimi glasbeniki, od Tonyja Cetinskega do Jana Plestenjaka in Alye. Dean: »Težko je iz njihovega bogatega opusa izluščiti le eno najbljubšo pesem, če pa že moram, bi izbral duet Stara prijatelja, ki so ga priredili z Miranom Rudanom. Ko se v pesmi združita dva takšna izjemna vokala, te preplavijo čustva. In za čustva gre pri glasbi, kajne?«

Dee Jay Time in Radio Salomon skačeta v pomlad nostalgično.

Marko Ocepek
Ekipa DeeJay Time kraljuje v slovenskih diskotekah že več kot četrt stoletja!