Klapa Rišpet

»Ljubezen bi morali praznovati vsak dan«

T.P.
10. 2. 2019, 20.45
Deli članek:

Klapa Rišpet, ki je s svojimi melodijami pri občinstvu vzbujala spomine na poletje tudi na razprodanem koncertu ob 11. rojstnem dnevu Radia Aktual, ima za sabo rekordno uspešno leto.

osebni arhiv
Klapa Rišpet

Uspehi pa se letos nadaljujejo: klapa je namreč razprodala ne enega, temveč kar dva zaporedna samostojna koncerta v dvorani Lisinski, dodatno pohvalo pa so dobili na nedavni podelitvi glasbenih nagrad, ko so domov odnesli zlato cesarico za klapski hit leta.

Za klapo je največja nagrada občinstvo. »Ni večje sreče in veselja, kot je nastopati pred publiko, ki zna tvoje pesmi na pamet in te počasti z bučnim aplavzom. To je kot droga in samo glasbeniki ter morda športniki vedo, o čem govorim,« pravi član klape in avtor besedil Pero Kozomara.

Media24
Klapa Rišpet v razprodanih Stožicah ob 11. rojstnem dnevu Radia Aktual

Klapske pesmi imajo po navadi ljubezensko tematiko. In kako se bodo člani Klape Rišpet potrudili za dan zaljubljencev? »Seveda bomo pokazali romantike v sebi in se kar najbolj potrudili. Res ne bi bilo lepo, če bi opevali vse možne ljubezni, a potem doma ne bi poskrbeli za svoje dame. Nekateri bodo svoje lepše polovice presenetili z večerjo ob svečah, drugi z mini izletom, tretji s sladkarijami in rožami. Smo pa zagovorniki tega, da bi valentinovo moralo biti vsak dan oziroma da bi morali ljubezen praznovati vsak dan. Praznujte jo vsakič, tudi kadar imate samo pet minut časa drug za drugega,« ljudem polaga na srce Kozomara.