Obveznosti

Princesa Anne v letu 2018 najbolj delavna

Sonči Nered Čebašek
6. 1. 2019, 14.01
Deli članek:

Komaj smo stopili v leto 2019, pa so Britanci že pripravili statistiko o pridnosti članov njihove kraljeve družine v preteklem letu.

Profimedia
Kljub obveznostim v domovini je bila princesa Anne letos tudi na nekaj turnejah po svetu.

Ob tokratnem seštevanju dni, ki so jih zaznamovale uradne dolžnosti aristokratov, presenečenj ni bilo. Že četrto leto zapored je namreč najbolj pridna princesa Anne, ki je imela kar 180 delovnih dni, kar pomeni, da je bila toliko dni na terenu, obiskih ali potovanjih; dolžnosti, ki jih opravlja za štirimi stenami, ne šteje nihče. 

Kar šest delovnih dni je imel tudi skoraj 98-letni vojvoda Edinburški, princ Philip, čeprav je že več kot leto uradno upokojen. 

ZA ZGLED

Princeso Anne Britanci pogosto postavljajo za zgled mlajši generaciji, kar niti ni nenavadno. Oseminšestdesetletna plemkinja je namreč opravila skoraj enako število delovnih dni kot njena nečaka in med ljudstvom megapriljubljena princa Willliam in Harry skupaj.

Takoj za Anne so na lestvici pridnosti njeni bratje, princi Edward, Charles in Andrew, ki se po vitalnosti z Williamom in Harryjem seveda tudi ne morejo primerjati, zato je kar nekaj očitkov javnosti letelo na mlada dva.

Vzroke za manj delovno leto vojvod Cambriškega in Susseškega pa gre seveda iskati v njunem družinskem življenju; starejši, William, je pričakoval in dobil tretjega otroka, mlajši, Harry, pa se je poročil in zdaj pričakuje prvorojenca, zato je družina v bran princev stopila trdno skupaj in očitke o nedelavnosti označila za povsem neutemeljene.

Princesa Anne pa je ob četrti razglasitvi na najbolj delavno članico kraljeve družine dobila vzdevek »ista mama«, saj je bila kraljica Elizabeta na lestvici pridnih nesporna zmagovalka več desetletij.