Blaža Švaba, pevca skupine Modrijani in priljubljenega voditelja oddaje Slovenski pozdrav, smo ujeli v času, ko je popolnoma zasut z delom. Ravno danes namreč v Mariboru snemajo oddajo Silvestrski pozdrav, v kateri sodeluje kar 300 nastopajočih, z devetimi voditelji, med katerimi je seveda tudi Blaž. S kolegi voditelji in voditeljicami nas bo popeljal skozi letošnji silvestrski večer.

»To bo največji silvestrski šov do zdaj, zelo sem vesel,« pravi. Prihajajočega božiča se seveda zelo veseli in ga bo preživel v krogu najbližjih, zelo pa je vesel tudi ponovnega glasbenega sodelovanja oziroma glasbenega presenečenja, kot ga je poimenoval sam: januarja bodo Modrijani z Janom Plestenjakom in Cotom predstavili novo pesem Dal bom besedo. »Mogoče gre za tako poročno pesem, tudi videospot smo že posneli in res je bilo lepo,« je povedal. Letos mu bo sicer v spominu ostala tudi Noč Modrijanov, ki si jo bomo januarja v dveh delih lahko ogledali tudi na televiziji.

»Zdrav sem!«

Blaž je pred dvema letoma zbolel in od takrat se je ugibalo, kako je z njegovim zdravjem. Dejal je, da mu je zdravje res ponagajalo: »Potreboval sem kakšno leto oziroma kar malce več, da sem se pozdravil, a sem medtem opravljal vse obveznosti, radijske, televizijske in z Modrijani, s tem, da se mi je na odru kot pomoč pridružil peti član.« A je že takrat čutil, da se bo vse dobro izšlo, in zdaj je potrdil: »Sicer sem super. Zdrav in dobre volje. Zdajle pa delam na polno. In uživam.«