Ali je resnica, da sta soprogi britanskih princev Williama in Harryja sprti, pravzaprav ne ve nihče.

Ker pa se v medijih v zadnjem mesecu ves čas objavljajo morebitni vzroki, zaradi katerih naj bi se soprogi prestolonaslednikov grdo gledali, je v dogajanje posegla kar kraljica Elizabeta II.

SPOROČILO

Za začetek je iz Kensingtonske palače včeraj prišlo uradno obvestilo, da med vojvodinjama nikoli ni bilo nobenega spora in da med njima vlada popolno razumevanje. Skoraj hkrati z obrazložitvijo odnosov med damama se je tudi razvedelo, da je prišlo do spremembe načrtov za božični večer, ki so bili že povsem dogovorjeni.

Princ Harry, njegova soproga Meghan in njena mama Doria naj bi božični večer preživeli s kraljico v Sandringhamu, kar je bilo že uradno potrjeno in niti ni vzbudilo začudenja, saj se je kraljica s taščo svojega vnuka imenitno ujela ob njenem bivanju v Veliki Britaniji maja, ko sta se Harry in Meghan poročila.

SPREMEMBE

A prav tako je bilo uradno potrjeno, da bosta princ William in žena Kate z otroki božični večer preživela pri njenih starših, kot sta ga že leta 2012 in 2016. Prinčeva tašča Carol Middleton je medijem že zaupala, da bo letošnji božič lepši kot katerikoli, saj bodo ob njej zbrani kar trije vnuki in vnukinja. Nekateri so namigovali, da je Carol to javno oglasila zaradi ljubosumja, ki jo gloda, ker je kraljica za božič v Sandringham še nikoli ni povabila, Dorio pa komaj pol leta po tem, ko je postala članica kraljeve družine.

No, dejstvo je, da se računi brez krčmarja oziroma kraljice ne izidejo, da bi kraljevski snahi Kate in Meghan pred kraljico pokazali kakšno nejevoljo druga do druge, pa tako ali tako ni niti za pomisliti.