Punce so znane po tem, da so slovenski glasbi prispevale prvo samostojno ploščo, ki jo je posnela ženska rock zasedba, koncertna pot pa jih je vodila že po mnogih slovenskih in tudi evropskih odrih. Lansko leto so igrale na do sedaj največjem, v Stožicah so namreč nastopile kot predskupina legendarnih Pankrtov.

V pogovoru z vodjama skupine, sestrama Sašo in Sonjo Zagorc, ki sta to skupino začeli sestavljati pred 15 leti in orali ledino v udejstvovanju pripadnic nežnejšega spola z rock glasbo, smo izvedeli, da se je dosedanja kitaristka na vaje in koncerte vozila iz Beograda, kar je postalo že malce naporno. Seveda se še dobijo, tudi zaigrale bodo še skupaj, toda sedaj sta se odločili, da v svoje vrste pritegnejo še eno kitaristko. Material za novo ploščo imata že pripravljen in kmalu sledi odhod v studio.

Saša in Sonja, hellcats
Osebni arhiv
»Pesmi za novo ploščo so že pripravljene in kmalu sledi odhod v studio,« pravita dekleti.

Novo kitaristko čakajo poleg tega še drugi zanimivi izzivi, saj se punce že pripravljajo na 4. festival vse-ženskih skupin Dan rock žena, ki sta ga kot spodbudo za ustvarjanje žensk v rock glasbi začeli organizirati pred petimi leti. Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so vsekakor nekaj, kar si želi vsaka glasbenica, zato verjamemo, da se vas bo našlo kar nekaj, ki bi se želele preizkusiti v priznani in uspešni glasbeni skupini, ki je v Sloveniji sinonim za rock glasbo, petke in usnje.

Vse hitroprste kandidatke se lahko prijavite in pošljete posnetke svojega igranja na hellcatsaudition@gmail.com ali kar na Facebook stran skupine. Z vsako se bodo pogovorile in jo povabile na vajo.

Saš&Sonja pred grafitom Foto_ Dare Brenko manjši format
Dare Brenko manjši
Saša in Sonja iz skupine Hellcats.