KRALJEVI DVOR

Princesa Victoria se že spopada z vlogo kraljice

Sonči Nered Čebašek
20. 11. 2018, 12.00
Deli članek:

Švedi so po zadnjih posnetkih slavja na kraljevem dvoru, ki so ga organizirali v čast italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, ki se je z gospodarsko delegacijo pri njih tri dni mudil na obisku, presrečni.

Profimedia
Princesa Victoria

S posnetkov razkošnega banketa je namreč razvidno, da prestolonaslednica zanesljivo stopa v čevlje svojih staršev. Princesa Victoria in njen soprog princ Daniel sta namreč prevzela vlogo gostiteljev, kraljica Silvia in kralj Carl Gustaf pa sta dogajanje le ponosno spremljala in tako dala jasno vedeti, da bosta prestol v kratkem prepustila hčerki, kar Švedi že komaj čakajo.

Priznanje

Enainštiridesetletna Victoria je namreč velikanska ljubljenka ljudstva. Kot najstarejšo izmed treh otrok kraljevega para jo že od malega vzgajajo za bodočo kraljico, a je prav ona najbolj preprosta in največ v stiku z ljudmi. Švedi pravijo, da ima prijaznost v krvi, a popolnoma zaupajo, da bo modra kraljica. Še dodatno pikico na i je Victoria lani, ko je praznovala štirideset let, dodala z iskreno izpovedjo za švedske medije, v kateri je razkrila kar nekaj svojih skrivnosti. Javnosti je tako zaupala, da je kot najstnica tako zabredla v anoreksijo, da je že resno ogrožala svoje zdravje. Starši so ji poiskali najboljše strokovnjake na svetu in ti so svoje delo izvrstno opravili. »Ko sem spoznala, da mi, čeprav sem bodoča kraljica, ni treba biti ves čas popolna in lahko drugim postavljam mejo, do kod lahko sežejo v moj osebni prostor, je tudi bolezen izpuhtela,« je takrat dejala.

Srečen konec

Ko je bila Victoria povsem zdrava, pa je v fitnes studiu spoznala princa svojih sanj – Daniela, ki sicer ni modre krvi, kar je nekatere Švede zelo zmotilo, a so Victorii pogledali skozi prste.

Profimedia
Švedski prestolonasledniški par navduši, kjerkoli se pojavi.

Toda spet ni šlo vse brez zapletov, Daniel je namreč hudo zbolel; okvara ledvic je bila tako huda, da bi lahko postala smrtno nevarna, če ne bi našli darovalca zdrave ledvice. Na srečo je bil primeren darovalec njegov oče in po skoraj enem letu okrevanja je Daniel povsem ozdravel. »Oba z možem znava ceniti zdravje, zanj sva hvaležna vsak trenutek. Zdrava se lahko posvečava tudi svojima otrokoma … in lepo nam je,« pravi bodoča kraljica.