Klemen je bil včeraj že dobre volje, Chily pa tudi že skrbi, da mu na obrazu igra nasmešek. A v petek še zdaleč ni bilo tako, saj je operacija predstavljala tveganje, da bo njuno slovo zadnje.

''Hja, bilo je kr napeto pred operacijo, veterinar ji je odkril šum na srčku, tako da mi je moral potem razložiti vse možne komplikacije, tudi sicer so jo dali pod narkozo na nek bolj varen, postopen način, da bi se lažje tudi zbujala. Grozno je bilo pred operacijo, ker je bilo pač možno, da jo zadnjič vidim, tako da sva se poslovila s solznimi očmi. No, ona je bila samo omotična, ker sem z njo čakal, da so pomirjevala prijela. No, pa še golobčka mi je spustila v slovo, hehe, taka je pač naša dama,'' nam je olajšano zaupal Klemen.

klemen bunderla
Osebni arhiv
Klemen in Chily

Čeprav je psička operacijo uspešno prestala, pa je bilo čakanje kar precej stresno. ''Po štirih urah so me šele klical, da jo zvečer lahko pridem iskati in da je operacija potekala brez zapletov, da je ves čas tudi dobro spala. Ko sem jo prišel iskati, je bila še čisto zadeta. Tako da sem se kar na tla usedel in jo božal pa zbujal. Je šlo kar počasi, ko kak pijanček je bila, pa še s tistim 'satelitom' okoli glave. Ko logo od Pixarja,'' se smeji voditelj.

Chilly v naslednjih dneh čaka odstranitev prvih obližev, do takrat pa jo bo moral njen dragi lastnik nositi po stopnicah. ''Pa miriti jo moram, ker je že zelo živahen kuža in bi najraje vse obskakala, pa seveda še kak teden to strogo ne sme. Tako da - vsak dan je bolj navihana,'' še za konec pove Klemen, ki je neopisljivo srečen, da se je zgodba srečno razpletla.