Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta danes v Sydneyju prejela prva darila za svoj naraščaj, ki ga pričakujeta spomladi. Ob začetku njune prve poti v tujini sta jima generalni guverner Avstralije Peter Cosgrove in soproga Lynn podarila plišastega kenguruja in otroški par avstralskih škornjev Ugg.

princ harry_meghan_avstralija
Profimedia
Harry in Meghan sta za svojega še nerojenega otroka dobila več kot 500 plišastih igrač.

Princ in vojvodinja sta se smehljala, ko so ju avstralski predstavniki zasuli z darili za dojenčka, potem ko so veselo novico razkrili v ponedeljek.

Meghan je ob prejemu daril navdušeno vzkliknila, da so to prva darila za dojenčka. Harry pa je dejal, da so škornji super.

"Res si ne morem predstavljati boljšega kraja, kjer bi razkrili novico o prihajajočem dojenčku, fantku ali punčki," je dodal Harry.

meghan markle_avstralija_nosečnost_vojvodinja sussekška
Profimedia
Ob začetku poti je generalni guverner Avstralije zakoncema podaril plišastega kenguruja in otroški par avstralskih škornjev Ugg.

Vojvodinja je bila danes oblečena v oprijeto belo obleko avstralske oblikovalke Karen Gee, v kateri se ji je že delno videl nosečniški trebušček. Skupaj s soprogom sta v Sydneyju obiskala še živalski vrt, kjer sta spoznala mladi koali, ki britanskemu paru v čast nosita njuna imena.

Sprehodila sta se še po obalni promenadi z razgledom na znamenito operno hišo, kjer so se zbrali tudi številni oboževalci kraljeve družine, ki so vzklikali čestitke za dojenčka.

Harry in Meghan se trenutno mudita na svoji prvi skupni turneje v tujini po poroki maja. V okviru turneje bosta v 16 dnevih poleg Avstralije obiskala še Novo Zelandijo, Fidži in Tongo. Čeprav se nosečnicam zaradi virusa zika odsvetuje obisk Fidžija in Tonge, se njun potovalni načrt ni spremenil, so zagotovili v Kensingtonski palači.