Nesreča med spolnim odnosom

Zaradi usodnega padca s postelje podjetje toži za milijon evrov

R.T.
16. 10. 2018, 10.56
Posodobljeno: 16. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Med bolj nenavadnimi tožbami je gotovo zahtevek za več kot milijon evrov odškodnine, ki jih od podjetja Beds Are Uzzz terja 46-letna Britanka.

Profimedia
Claire Busby je po nezgodi prikovana na invalidski voziček.

Uspešna lastnica frizerskih in kozmetičnih salonov Claire Busby je avgusta leta 2013 padla z nove postelje in utrpela hude poškodbe hrbtenice. Nesrečnica je krivca za padec našla v neenakomerni višini postelje. Prekratka naj bi bila ena posteljna noga, kar naj bi povzročilo štiri centimetre strm »klanec« na vzmetnici.

Zakaj je to pomembno? Claire je v kritičnem trenutku spolno občevala s partnerjem. Na sodišču je podrobno razložila, da je do zdrsa s postelje prišlo, ko je menjala položaj »jahača«. Takrat naj bi jo vrglo s postelje. Z glavo je udarila ob tla, nekaj pa, kot pravi, je počilo v njeni hrbtenici. Danes je tetraplegik in od podjetja zahteva milijon funtov odškodnine.

Vodstvo podjetja zanika očitke. Noge postelje naj bi bile v skladu z normativi, za padec s postelje pa naj bi bila krive njene »posteljne vragolije« oziroma nepravilna razporeditev težišča. Sojenje se nadaljuje.