Zabava

Nika pogreša slovenske hrustljave kruhke

Teja Pelko
18. 8. 2018, 11.20
Deli članek:

Sodnica oddaje Zvezde plešejo Nika Urbas Ambrožič v britanski prestolnici živi že 14 let.

Instagram
Nika se v Londonu počuti kot doma.

V London je odšla, ko je imela 20 let, sprva kot študentka. Leto dni zatem se ji je pridružil njen zdajšnji mož, glasbeni urednik in nogometni komentator Matjaž Ambrožič.

VOŽNJA PO LEVI

Nika vožnje po levem pasu še ni osvojila, zato to prepušča možu. Pravi, da je fantastičen šofer, ki mu to ne predstavlja nobenih težav.

Na Otoku se počuti odlično, iz Slovenije pa ne pogreša (skoraj) ničesar. »Verjetno je to tako tudi zato, ker imam moža Slovenca. Pri naju doma se namreč ves čas govori slovensko. Kar zadeva družbo in prijatelje, je pa tako: jaz nisem ženska, ki bi se mogla enkrat na teden dobiti s prijateljicami in si vse izpovedati. Pri meni to nikoli ni posebno dobro funkcioniralo. Jaz sem zelo rada v družbi moža, moja sestra je moja najboljša prijateljica, tako da sem z njo ves čas v stiku, priležejo pa se mi tudi obdobja, ko se z nikomer ne dobivam, zato da imam čas za branje in za svoje misli, ker sem zelo rada sama s seboj. Kar zadeva trgovsko ponudbo, je odveč primerjati. Pa tudi zelo velikokrat sem v Sloveniji, sploh zadnjih nekaj let. Bilo je obdobje, ko me ni bilo, ampak jaz sem to obdobje potrebovala, zato da sem res miselno preskočila in se nekako res unesla v to, da sem zdaj deloma Angležinja. Če se želiš v nekem okolju res udomačiti, moraš to narediti in se mi niti ni zdelo, da mi je Slovenija kaj zelo manjkala,« nam je dejala Nika.

Instagram
Modna oblikovalka z možem pred Buckinghamsko palačo.

Edina stvar, ki jo pogreša, so kruhki. »Tega v Angliji ni: fine kajzerice, žemljice, hrustljavi kruhki, ki se v škrniceljčkih v bež barvah prinesejo iz trgovine … tega mi pa res manjka. Po njih se mi včasih še zahoče,« nam je zaupala modna oblikovalka.

Instagram
Zadnja leta se pogosto vrača v Ljubljano.

Sicer pa je zelo prilagodljiva. Hudo domotožje jo je zgrabilo samo enkrat, pri 19 letih. »Šla sem na Japonsko, prvič na takšno dolgo potovanje. Dala sem čez eno noč, ko mi je bilo res tako hudo, da sem se hotela vrniti, a sem si rekla: 'Veš kaj, Nika, ti boš v življenju še toliko potovala – kar se je tudi izkazalo za resnično – najbolje, da zdaj odjokaš za naprej in za nazaj, daj vse iz sebe, potem pa nič več besede o tem.' In tako se je tudi zgodilo. Tako da jaz se kar hitro unesem,« nam je še razkrila Nika.